Tekstgrootte: Voorkeuren

Cerebrale Parese (CP)


CP is de verzamelnaam voor hersenbeschadigingen, waarvoor Klimmendaal diverse behandelmogelijkheden biedt.

Een afwijking in de hersenen vóór de geboorte of ontstaan in het eerste levensjaar van een kind, kan gevolgen hebben voor zijn of haar bewegingsmogelijkheden. De ontwikkeling van het bewegen kan langzamer of afwijkend verlopen in vergelijking met andere kinderen. Hierdoor kan een kind moeite hebben met bijvoorbeeld omrollen, kruipen, zitten, lopen, grijpen, reiken of praten. Trage reacties, niet soepel kunnen bewegen van armen of benen, een ongebruikelijke lichaamshouding, stijfheid of overstrekken van het lichaam zijn andere herkenbare verschijnselen. De gevolgen en de ernst van de hersenbeschadiging of hersenafwijking verschillen van kind tot kind. Sommige kinderen hebben slechts kleine beperkingen. Anderen zijn vol­ledig afhankelijk van een elektrische rolstoel.

Het behandelteam van Klimmendaal richt zich op het functioneren van uw kind met CP in het dagelijkse leven. Er wordt aandacht besteed aan het optimaliseren van de zelfstandigheid, de loopvaardigheid of verplaatsingsmogelijkheden, de communicatiemogelijkheden en het functioneren op school en thuis. Daarbij geeft het team ook aan wat de impact van Cerebrale Parese is op de ontwikkeling van uw kind en waar u eventuele problemen kunt verwachten. Uitgangspunt bij de behandeling zijn de hulpvragen van u en uw kind. Het uiteindelijke doel van de behandeling is dat uw kind thuis en op school zo zelfstandig mogelijk kan functioneren.

In de bovenstaande film toont één van onze patiënten u het belang van revalidatie in zijn leven. Meer patiëntervaringen kunt u via deze link bekijken op ons Youtubekanaal.

Link: 450

Meer informatie kunt u vinden in de folder. Klik op het icoon hiernaast en download de folder in PDF formaat.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook