Tekstgrootte: Voorkeuren

Revalideren Kind & Jeugd


Bij de revalidatie van kinderen en jongeren gaat het erom voor hen een zo groot mogelijke mate van zelfredzaamheid en zelfstandigheid te bewerkstelligen. In dit verband zijn revalidatiezorg, onderwijs en opvoeding nauw met elkaar verweven. Onze behandelaars zullen er alles aan doen om dit te realiseren. De inbreng van ouders of verzorgers is daarbij onmisbaar. Zij kunnen veel informatie geven over hun kind en op die manier bijdragen aan de kwaliteit van de behandeling. Daarnaast spelen de ouders zelf een rol in het revalidatieproces als het gaat om de ondersteuning en stimulering van de ontwikkeling van hun zoon of dochter in zijn of haar verdere leven.

Klimmendaal biedt kinderen een breed scala aan behandelmogelijkheden, zowel klinisch als poliklinisch, individueel en in groepsverband. De behandelcapaciteit voor kinderen bij Klimmendaal is een van de grootste van Nederland. Poliklinische revalidatiebehandeling en deelbehandelingen bieden wij aan op meerdere locaties. Door deze spreiding kunnen de meeste patiënten hun behandeling dicht bij huis krijgen.

Klimmendaal behandelt verschillende aandoeningen bij kinderen en jongeren: Algehele ontwikkelachterstand, Cerebrale Parese (CP), Chronische eetproblemen, Developmental Coordination Disorder (DCD), Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH), Hersenletsel nazorg, Somatoforme klachten, Spierziekten en Spina Bifida.

In het menu links vindt u aanvullende informatie over onder andere onze behandelingen, locaties, school en opleiding, tijdsbesteding en de aangesloten zorgverzekeraars.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook