Tekstgrootte: Voorkeuren

Belangrijke informatie voor patiënten en bezoekers met betrekking tot het coronavirus

Afbeelding: covid-banner-scaled

Op deze speciale pagina houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen bij Klimmendaal in verband met het coronavirus. Het coronavirus zorgt ervoor dat onze zorg- en dienstverlening op dit moment anders loopt dan u van ons gewend bent. Hier vertellen we u over de gevolgen voor uw behandeling of de behandeling van uw kind.

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u zich zorgen maakt over uzelf of uw kind nu de behandeling is uitgesteld of telefonisch verloopt. Wij werken elke dag hard om u de best haalbare oplossing te bieden. Binnen Klimmendaal werkt een crisisteam continu aan nieuwe maatregelen en beleid om de patiëntenzorg die nodig is, veilig te organiseren.

Maatregelen bij Klimmendaal

Maatregelen bij Klimmendaal

De landelijke ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus (COVID-19) hebben ook effect op Klimmendaal. Wij nemen maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen zijn hieronder uiteengezet. De maatregelen gaan per direct in en gelden in elk geval tot en met  28 april 2020.

Heeft u na het lezen van deze maatregelen nog vragen? Kijk dan op onze pagina "veelgestelde vragen over corona bij Klimmendaal". 

 

1. Geen poliklinische afspraken op locatie (medische noodzaak uitgezonderd)

 

 • Om fysieke en persoonlijke contacten zoveel mogelijk te beperken, vinden alle poliklinische afspraken en behandelingen zoveel mogelijk telefonisch plaats. Tenzij:
  • Een telefonische afspraak niet mogelijk is. In dat geval wordt afspraak uitgesteld.
  • Er een medische noodzaak is voor een fysieke afspraak. De afweging hiervoor wordt gemaakt door de behandelend arts. Let op: Neem contact met ons op als u verkoudheidsklachten heeft of koorts.
 • Thuisbezoek vindt alleen plaats indien het medisch noodzakelijk is, in overleg met de behandelend arts. Groepsbehandelingen worden voorlopig stopgezet.

2. Klinische behandelingen alleen bij medische noodzaak en vanuit ziekenhuizen

 • Vanuit de thuissituatie worden alleen patiënten opgenomen bij medische noodzaak. De revalidatiearts van de kliniek maakt deze afweging.
 • Vanuit ziekenhuizen worden patiënten opgenomen in overleg met de revalidatiearts van de kliniek. Er worden alleen patiënten opgenomen als wij voldoende mensen en middelen hebben om de isolatie maatregelen te waarborgen.
 • Er vindt voorlopig geen weekendverlof plaats tenzij strikt noodzakelijk in overleg met de behandelend arts.
 • Er worden geen nieuwe patiënten met chronische pijn opgenomen in de kliniek. Voor reeds opgenomen patiënten met chronische pijn wordt de opname in overleg met de behandelend arts waar mogelijk afgebouwd.

Bent u bij ons opgenomen of staat u op de wachtlijst voor opname? U ontvangt persoonlijk bericht van ons wat dit voor uw behandeling betekent.

3. Aangepaste bezoekersregeling

 • Onze patiënten behoren tot een kwetsbare groep. Daarom is er een aangepaste bezoekersregeling. U vindt deze regeling onder de veelgestelde vragen. Let op: Heeft u als bezoeker klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Dan kunt u niet op bezoek komen.

4. Sportactiviteiten

 • Alle sportactiviteiten van Zintens Sportvariant zijn afgelast, in lijn met het landelijke besluit om sportscholen te sluiten. Tevens is het zwembad gesloten.

5. Anderhalve meter afstand en handhygiëne

 • Ook bij Klimmendaal houden we ons aan de maatregel om anderhalve meter afstand te houden. Dat betekent bijvoorbeeld dat we geen handen geven.
 • Er is extra aandacht voor (hand)hygiëne en bij risicovolle handelingen gebruiken medewerkers materialen zoals mondkapjes en veiligheidsbrillen.

6. Restaurant gesloten

 • Het restaurant van Klimmendaal in Arnhem en Apeldoorn is gesloten voor zowel medewerkers als voor patiënten en bezoekers.

7. Bijeenkomsten afgelast

 • Evenementen en bijeenkomsten bij en van Klimmendaal gaan voorlopig niet door. Alleen als een bijeenkomst onderdeel is van de behandeling en belangrijk voor de continuïteit van de zorg, kan hierop door de behandelend arts een uitzondering gemaakt worden. Natuurlijk houden we dan de landelijk geldende maatregelen aan.

Let op: in verband met de snelle landelijke ontwikkelingen, kan deze informatie op elk moment wijzigen. Houd voor de meest actuele informatie onze website in de gaten.

Veelgestelde vragen over corona bij Klimmendaal

Veelgestelde vragen over corona bij Klimmendaal

Het antwoord op de veelgestelde vragen over de gevolgen van de coronauitbraak voor de zorg- en dienstverlening bij Klimmendaal vindt u op deze pagina.

Digitale nieuwsbrieven voor patiënten

Digitale nieuwsbrieven voor patiënten

Wij houden onze patiënten op verschillende manieren op de hoogte van ontwikkelingen bij Klimmendaal. Informatie over uw behandelingen of andere persoonlijke berichten sturen wij per brief of bespreken weij met u in een telefoongesprek. Daarnaast verzenden wij ook digitale nieuwsbrieven. Daarin vindt u het algemene nieuws.

Hieronder vindt u de digitale nieuwsbrieven die wij eerder verzonden. Bent u patiënt van Klimmendaal en heeft u deze nieuwsbrieven niet ontvangen? Dan hebben wij geen mailadres van u. U kunt uw mailadres doorgeven aan uw secretariaat, zodat we u op de lijst kunnen zetten.

 

Uitgebreide informatie RIVM

Uitgebreide informatie RIVM

De meest actuele informatie over het coronavirus leest u op de website van het RIVM.

Vragen?
Heeft u vragen over het coronavirus? Het RIVM geeft op hun website antwoord op de meestgestelde vragen. Ook is er een landelijk telefoonnummer geopend: 0800-1351. Heeft u vragen over uw eigen gezondheid, neem dan contact op met uw huisarts.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook