Tekstgrootte: Voorkeuren

Belangrijke informatie voor patiënten en bezoekers met betrekking tot het coronavirus

Afbeelding: covid-banner-scaled

Op deze speciale pagina houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen bij Klimmendaal in verband met het coronavirus. Het coronavirus zorgt ervoor dat onze zorg- en dienstverlening op dit moment anders loopt dan u van ons gewend bent. Hier vertellen we u over de gevolgen voor uw behandeling of de behandeling van uw kind.

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u zich zorgen maakt over uzelf of uw kind nu de behandeling is uitgesteld of telefonisch verloopt. Wij werken elke dag hard om u de best haalbare oplossing te bieden. Binnen Klimmendaal werkt een crisisteam continu aan nieuwe maatregelen en beleid om de patiëntenzorg die nodig is, veilig te organiseren. Op dit moment werken wij vooral aan het herstarten van de zorg. 

Maatregelen bij Klimmendaal

Maatregelen bij Klimmendaal

De landelijke ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus (COVID-19) hebben ook effect op Klimmendaal. Op dit moment doen wij er alles aan om de zorg op een verantwoorde en veilige manier te herstarten. Hiervoor nemen wij de nodige maatregelen in acht om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen, hieronder te vinden, zijn op 25 mei geupdate en gelden tot nader bericht.

Valt u in de risicogroep van het RIVM? Dan hebben we er begrip voor wanneer u ervoor kiest om uw revalidatieptraject uit te stellen.

Heeft u na het lezen van deze maatregelen nog vragen? Kijk dan op onze pagina "veelgestelde vragen over corona bij Klimmendaal". 

 

1. Poliklinische afspraken worden stapje voor stapje weer uitgebreid

Wanneer mogelijk zullen afspraken nog zoveel mogelijk telefonisch of via beeldbellen plaatsvinden. Maar stap voor stap gaan er ook steeds meer afspraken op locatie door. Van uw behandelaar ontvangt u bericht hoe uw behandeling er de komende tijd uitziet.

Mag u langskomen komen op een locatie voor uw afspraak? Dan ontvangt u, voorafgaand aan de fysieke afspraak, een brief thuis met de nieuwe maatregelen voor een bezoek op locatie.

Screening
Om het risico op besmetting zo veel mogelijk te beperken, vindt voor aanvang van een afspraak op onze locatie een screening plaats. Tijdens deze screening krijgt u verschillende vragen waarmee we proberen te achterhalen of u mogelijk besmet bent met het coronavirus. Beantwoordt u een vraag tijdens deze screening met ‘ja’? Dan kan uw afspraak niet doorgaan. We maken dan een nieuwe afspraak. Als uw begeleider een vraag van deze lijst met ‘ja’ beantwoord kan hij/zij niet mee naar de afspraak. Hij/zij kan in de auto wachten of u mag een andere begeleider meenemen.

Deze screeningslijst ontvangt u ook in de brief, voorafgaand aan uw afspraak of u bekijkt de lijst hieronder.

Maatregelen op de locatie

Tijdens uw bezoek aan Klimmendaal zijn er zaken anders dan voorheen. Per locatie zijn er specifiek afgestemde maatregelen om een bezoek aan Klimmendaal voor iedereen zo veilig mogelijk te houden. Denk bijvoorbeeld aan een looproute of bepaalde plekken waar u niet mag zitten of staan. Probeer ook niet eerder dan 5 minuten voor uw afspraak aanwezig te zijn. Zo houden we het aantal mensen in de wachtkamers beperkt.

Daarnaast zijn er de standaard maatregelen:

 • Houd 1,5 m afstand
 • Was uw handen vaker (in ieder geval voor- en na een bezoek aan Klimmendaal)
 • Nies/hoest in uw elleboog
 • We schudden geen handen

Groepsbehandelingen

Groepsbehandelingen kunnen helaas nog niet doorgaan.
 

2. Klinische behandelingen alleen bij medische noodzaak en vanuit ziekenhuizen

 • Vanuit de thuissituatie worden alleen patiënten opgenomen bij medische noodzaak. De revalidatiearts van de kliniek maakt deze afweging.
 • Vanuit ziekenhuizen worden patiënten opgenomen in overleg met de revalidatiearts van de kliniek. Er worden alleen patiënten opgenomen als wij voldoende mensen en middelen hebben om de isolatie maatregelen te waarborgen.
 • Er vindt voorlopig geen weekendverlof plaats tenzij strikt noodzakelijk in overleg met de behandelend arts.
 • Er worden geen nieuwe patiënten met chronische pijn opgenomen in de kliniek. Voor reeds opgenomen patiënten met chronische pijn wordt de opname in overleg met de behandelend arts waar mogelijk afgebouwd.

Bent u bij ons opgenomen of staat u op de wachtlijst voor opname? U ontvangt persoonlijk bericht van ons wat dit voor uw behandeling betekent.

3. Aangepaste bezoekersregeling

 • Onze patiënten behoren tot een kwetsbare groep. Daarom is er een aangepaste bezoekersregeling. U vindt deze regeling onder de veelgestelde vragen. Let op: Heeft u als bezoeker klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Dan kunt u niet op bezoek komen.

4. Sportactiviteiten

 • Zintens SportVariant zal binnen de mogelijkheden een aantal activiteiten hervatten en opstarten. Per locatie zijn er verschillen. De deelnemers zijn daarvan op de hoogte gebracht. De deelnemers worden door de contactpersoon van de locatie op de hoogte gebracht op welke tijden ze verwacht worden nadat ze zich hebben opgegeven.

  De volgende activiteiten gaan starten:

  Apeldoorn: buitensport activiteiten kinderen en volwassen
  Arnhem: buitensport activiteiten volwassenen
  Deventer: buitensport activiteiten volwassenen
  Zutphen: buitensport activiteiten volwassenen en zwemactiviteiten volwassenen

  U ziet dat we niet op alle locaties dezelfde activiteiten aanbieden. Dit heeft te maken met het beleid en de capaciteit van de diverse locaties waar we rekening mee moeten houden. De deelnemers zijn, of worden zo snel mogelijk, op de hoogte gebracht van de mogelijkheden per locaties. U kunt zich dan opgeven voor de activiteiten waarna u de informatie ontvangt met de specifiek tijden van de sportactiviteiten per locatie.

  We houden u uiteraard op de hoogte wanneer we onze activiteiten uit mogen breiden.

5. Anderhalve meter afstand en handhygiëne

 • Ook bij Klimmendaal houden we ons aan de maatregel om anderhalve meter afstand te houden. Dat betekent bijvoorbeeld dat we geen handen geven.
 • Er is extra aandacht voor (hand)hygiëne en bij risicovolle handelingen gebruiken medewerkers materialen zoals mondkapjes en veiligheidsbrillen.

6. Restaurant gesloten

 • Het restaurants van Klimmendaal in Arnhem en Apeldoorn zijn gesloten voor zowel medewerkers als voor patiënten en bezoekers.

7. Bijeenkomsten afgelast

 • Evenementen en bijeenkomsten bij en van Klimmendaal gaan voorlopig niet door. Alleen als een bijeenkomst onderdeel is van de behandeling en belangrijk voor de continuïteit van de zorg, kan hierop door de behandelend arts een uitzondering gemaakt worden. Natuurlijk houden we dan de landelijk geldende maatregelen aan.

Let op: in verband met de snelle landelijke ontwikkelingen, kan deze informatie op elk moment wijzigen. Houd voor de meest actuele informatie onze website in de gaten.

Vragenlijst voor uw bezoek aan Klimmendaal

Vragenlijst voor uw bezoek aan Klimmendaal

Voorafgaand aan uw bezoek aan Klimmendaal, zal een vragenlijst met u worden doorgenomen. Hiermee bekijken we of u klachten hebt die kunnen wijzen op het coronavirus. Ook als begeleider van een patient zult u op deze manier worden gescreend.

Volwassenen

De vragen die aan u gesteld worden zijn:

 1. Is uw temperatuur hoger dan 38C? (bij paracetamolgebruik daar 0,50C bij optellen)
 2. Heeft u last van kortademigheid in rust of bij lichte inspanning?
 3. Heeft u last van spierpijn in rust of bij lichte inspanning?
 4. Voelt u zich grieperig?
 5. Heeft u last van hoesten?
 6. Heeft u last van keelpijn?
 7. Heeft u last van neusverkoudheid: snotteren/niezen/loopneus/verstopte neus?
 8. Heeft u last van sinds kort ontstane, onverklaarde smaak en/of reukverlies (ook zonder neusverkoudheid)?
 9. Heeft u op dit moment last van (onverklaarde) diarree?
 10. Heeft u een huisgenoot/partner die positief is getest op COVID-19 of één van bovengenoemde klachten heeft?
 11. Bent u in de afgelopen drie weken in een risicoland met reisadvies oranje of rood geweest? (U vindt het overzicht van risicolanden hier.)

U kunt deze vragenlijst ook hier downloaden: Vragenlijst volwassenen

Indien één van de vragen met "JA" beantwoord wordt door u of uw begeleider: blijft u dan thuis en neem contact op met Klimmendaal via het telefoonnummer op uw afsprakenkaart.

 

Kinderen

Is uw kind jonger dan 6 jaar? Dan hanteren we de vragenlijst voor kinderen jonger dan 6 jaar.

Is uw kind ouder dan 6 jaar? Dan hanteren wij de vragenlijst voor kinderen ouder dan 6 jaar.

Veelgestelde vragen over corona bij Klimmendaal

Veelgestelde vragen over corona bij Klimmendaal

Het antwoord op de veelgestelde vragen over de gevolgen van de coronauitbraak voor de zorg- en dienstverlening bij Klimmendaal vindt u op deze pagina.

Uitgebreide informatie RIVM

Uitgebreide informatie RIVM

De meest actuele informatie over het coronavirus leest u op de website van het RIVM.

Vragen?
Heeft u vragen over het coronavirus? Het RIVM geeft op hun website antwoord op de meestgestelde vragen. Ook is er een landelijk telefoonnummer geopend: 0800-1351. Heeft u vragen over uw eigen gezondheid, neem dan contact op met uw huisarts.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook