Tekstgrootte: Voorkeuren

Speltherapeut

Speltherapie is een vorm van psychotherapeutische behandeling, bedoeld voor kinderen met een ontwikkelingsleeftijd vanaf ongeveer drie tot en met veertien jaar, die met emotionele problemen kampen, die zich veelal uiten in gedrags- en/ of opvoedingsmoeilijkheden.

Speltherapie is erop gericht om kinderen door middel van spel problemen te laten verwerken en succeservaringen te laten opdoen met betrekking tot effectiviteit, erkenning en zelfstandigheid. Speltherapie kent verschillende vormen, gebaseerd zijn op de gedachte dat kinderen in hun spel belangrijke dingen uitdrukken. Door de veilige beslotenheid van de speelkamer en de relatie met de speltherapeut die het kind onvoorwaardelijk accepteert en respecteert, met hem meespeelt en meeleeft, kan het kind vrijuit spelen en praten; zijn verhaal wordt hiermee als het ware op gang gebracht.

Op deze wijze krijgt het kind mogelijkheden om onbewuste emoties te laten komen en te verkennen. Ook wordt het kind in staat gesteld om traumatische gebeurtenissen uit te spelen, die in zekere zin opnieuw te beleven en de bijbehorende emoties te uiten.

 

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook