Tekstgrootte: Voorkeuren

Cultureel werker

De sociaal-cultureel werker werkt met de patiënt aan zijn persoonlijke ontwikkeling. Maatschappelijke participatie door middel van tijdsbesteding staat daarbij centraal.

Het kan hierbij gaan om het oppakken van oude hobby’s, ontwikkelen van nieuwe, maar ook oriëntatie op vrijwilligerswerk, training in deelname aan het maatschappelijke verkeer en het leren van vaardigheden om de activiteiten te organiseren en de tijd in te delen. Binnen de geboden trainingen, behandelingen, educatieve en recreatieve programma’s wordt gewerkt aan en geoefend met toepasbare sociale en praktische vaardigheden. Veel van de programma’s vinden plaats in groepsverband, maar er wordt ook individueel gewerkt.

De sociaal-cultureel werker kan ook adviseren en ondersteunen bij het zoeken en vinden van een voor de patiënt geschikte vereniging of cursus.

 

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook