Tekstgrootte: Voorkeuren

Cognitief trainer

Na bijvoorbeeld een auto-ongeluk of een herseninfarct kunnen cognitieve problemen ontstaan. Deze kunnen zich bijvoorbeeld uiten in het vergeten van dingen of het moeilijk kunnen volgen van een lange film of ondertiteling op televisie. De cognitief trainer helpt de patiënt omgaan met deze cognitieve problemen. Wanneer de cognitieve problemen in kaart zijn gebracht, gaat de cognitief trainer in samenwerking met de psycholoog aan de slag. In de training wordt uitleg gegeven over cognitieve problemen. Waar mogelijk worden functies getraind en krijgt de patiënt strategieën aangeleerd. Daarnaast wordt gezocht naar hulpmiddelen die de gevolgen van de cognitieve beperkingen kunnen verminderen.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook