Tekstgrootte: Voorkeuren

Mevr. I. Briedé

Mevr. I. Briedé

‘Tijdens mijn coschappen wilde ik chirurg worden. Maar ik miste iets essentieels in dat vak, want ik ben een mensendokter. Je maakt als chirurg mijns inziens maar een fractie mee van het leven en de problemen van een patiënt. In de revalidatie volg je een patiënt langer en in de kinderrevalidatie soms zelfs jarenlang wanneer dat nodig is. Hierdoor bouw je een goede behandelrelatie op om op belangrijke momenten het kind en ouders te kunnen begeleiden in hun vragen. In de revalidatie draait het namelijk ook om de sociale contacten van het kind, de vragen van zijn familieleden, schoolprestaties, belasting op het gezin etc.

In mijn werk als revalidatiearts vind ik het contact met de kinderen en al die mensen die om hen heen staan, het allerbelangrijkst. Ik ben voortdurend op zoek naar hoe ik samen met hen ervoor kan zorgen dat het kind zo goed mogelijk kan deelnemen aan de samenleving. Een uitdagende bijkomstigheid is dat je soms bij een kind en zijn revalidatiedoelen niet kunt uitgaan van een uitgangsniveau van waaruit je de behandeling opbouwt. Kinderen groeien en ontwikkelen zich continu en er zijn dus meerdere aspecten waar je rekening mee moet houden. En dat maakt dit vak zo prachtig!’

Inge Briedé
Revalidatiearts

  • In dienst bij Klimmendaal sinds: 2012
  • Locatie: Klimmendaal Kind & Jeugd, locatie Heijenoordseweg Arnhem, locatie Mariëndael SO in Doetinchem en locatie Slingeland ziekenhuis in Doetinchem
  • Opleiding en werkervaring: Inge Briedé heeft haar opleiding Geneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen gevolgd. Tijdens haar opleiding heeft ze onderzoek gedaan naar het effect van de Spring Swing EVO op het lopen bij patiënten met een CVA. Zij volgde de opleiding tot revalidatiearts vanuit Klimmendaal in de regio Arnhem/Nijmegen. Na het voltooien van haar opleiding is Inge Briedé als revalidatiearts bij Klimmendaal in dienst gekomen.
  • Aandachtsgebieden: Kinderrevalidatie: poliklinische behandeling 0-20 jaar, mytylschool, therapeutische peutergroep, gangbeeldanalyse
  • Nevenactiviteiten: Algemeen bestuurslid kinderrevalidatiesector Vereniging Revalidatie Artsen (VRA), lid van werkgroep KRAMP (kinderrevalidatieartsen op mytylscholen en passend onderwijs), voorzitter refereercommissie Klimmendaal.
  • Motto: Dans met je hart en je voeten zullen volgen.

Publicaties:

Percutaneous tracheostomy with the Blue Rhino trade mark technique: presentation of 100 consecutive patients. Fikkers BG, Briedé IS, Verwiel JM, Van Den Hoogen FJ. Anaesthesia. 2002 Nov;57(11):1094-7.

Tracheostomy for long-term ventilated patients: a postal survey of ICU practice in The Netherlands. Fikkers BG, Fransen GA, van der Hoeven JG, Briedé IS, van den Hoogen FJ. Intensive Care Med. 2003 Aug;29(8):1390-3. Epub 2003 Jul 22.

The effect of a dynamic ankle foot orthosis with adjustable dorsiflexion angle and momentum on walking in stroke patients. I. Briedé, W. Pijl, R. Meijer. Article in progress in 2015.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook