Tekstgrootte: Voorkeuren

Mevr. E. Groot Zwaaftink

Afbeelding: Esther Groot Zwaaftink

'Als revalidatiearts mag ik mensen begeleiden bij zeer ingrijpende gebeurtenissen in hun leven. Dat is een eer. Voor mij zijn er twee aspecten aan het vak revalidatiearts die het vak samen tot een van de mooiste beroepen maakt.
Het eerste aspect betreft het verschil tussen mensen. Elke mens is anders. De weerbaarheid en flexibiliteit van mensen op een moment van kwetsbaarheid in hun leven is enorm. Iedere hulpvraag aan mij is ook anders. Hierdoor is geen dag hetzelfde in mijn beroep.
Het tweede aspect is het fysiologische. Het functioneren van de mens is fascinerend en vooral de werking van het brein. Ons denkvermogen maakt ons tot mens. De activiteiten die wij als mens kunnen, denk bijvoorbeeld aan het maken van muziek, vragen om verwondering. De combinatie van deze twee aspecten maakt mijn beroep zo mooi.'


Esther Groot Zwaaftink
Revalidatiearts

  • In dienst bij Klimmendaal sinds: 2007
  • Locatie: Klimmendaal Volwassenen, locatie Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem
  • Opleiding en werkervaring: Esther Groot Zwaaftink heeft haar opleiding Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam gevolgd. Zij was arts-assistent in het Amphia Ziekenhuis, waarna zij de opleiding tot revalidatiearts volgde en werkte als AIOS bij onder andere Klimmendaal. Na het voltooien van haar opleiding tot specialist is Esther Groot Zwaaftink als revalidatiearts bij Klimmendaal locatie Doetinchem gaan werken.
  • Aandachtsgebieden: Centraal neurologische aandoeningen, in het bijzonder MS, tevens ALS en ziekenhuisrevalidatie algemeen
  • Motto: Om ergens te komen moet je vele stappen zetten, richt je leven op de stappen dan komt je doel vanzelf in zicht.
  • Nevenactiviteiten:  Monodisciplinair coördinator MS zorg (regio Arnhem-Ede-Doetinchem), lid van de CVA ketenregiegroep West-Achterhoek.

Publicaties:

Meijer R, Plotnik M, Groot Zwaaftink E, van Lummel R, Ainsworth E, Martina J, Hausdorff J; Markedly impaired bilateral coordination of gait in post-stroke patients: Is this deficit distinct from asymmetry? A cohort study; J. Neuroeng Rehabil 2011; 8-23

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook