Tekstgrootte: Voorkeuren

Dhr. H. van Geffen

Dhr. H. van Geffen

'Het mooiste aan het vak Revalidatiegeneeskunde is dat elke patiënt anders is. De diagnose is maar een klein onderdeel van waar we naar kijken en dat maakt dat tien patiënten met dezelfde diagnose alle tien totaal verschillend zijn.

Revalidatiegeneeskunde houdt zich met name bezig met hoe iemand functioneert, in plaats van behandeling van de diagnose, en dat maakt het bijzonder interessant en levendig. Ook voor mij is zodoende elke dag anders en verrassend'.

Dhr. H. van Geffen
Revalidatiearts

  • In dienst bij Klimmendaal sinds: 2005
  • Locatie: Klimmendaal Volwassenen, locatie Heijenoordseweg Arnhem en locatie Ede in ziekenhuis Gelderse Vallei. Daarnaast werkt hij tevens als consulent Revalidatiegeneeskunde in verpleeghuisketens in de regio Ede.
  • Opleiding en werkervaring: Hans van Geffen studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Nadien is hij als dienstplichtig arts werkzaam geweest bij defensie (kazerne, Centraal Militair Hospitaal Utrecht en Militair Revalidatie Centrum Doorn). De opleiding tot revalidatiearts heeft Hans gevolgd aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Tijdens zijn opleiding heeft hij onderzoek gedaan naar het effect van de hardheid van steunzolen op de balanshandhaving bij diabetes mellitus-patiënten. Na zijn opleiding heeft hij een jaar gewerkt in revalidatiecentrum Beatrixoord te Haren waarna hij weer terugkeerde naar het midden van het land.
  • Aandachtsgebieden: MS, CVA en spasticiteit.
  • Nevenactiviteiten: Lid van MS ZORGnet en lid van de MS-werkgroep van de Vereniging voor Revalidatieartsen (VRA)
  • Motto: De waarheid ligt altijd ongeveer in het midden.

Publicaties

J.A. van Geffen, P. U. Dijkstra,  A. L. Hof, J. P. K. Halbertsma & K. Postema, Effect of flat insoles with different Shore A values on posture stability in diabetic neuropathy, Prosthetics and Orthotics International September 2007; 31(3): 228 – 235.

Spasticiteitprotocol bij volwassen CVA-patiënten, 2010 (ism Sint Maartenskliniek).

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook