Tekstgrootte: Voorkeuren
KLIMMENDAAL-21401-Banner LinkedIn-PijnHerstel-1

Prof. Dr. Jo Nijs

Afbeelding: Jo Nijs

Jo Nijs is hoogleraar aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij is kinesitherapeut in het Universitair Ziekenhuis Brussel en gastprofessor aan de Universiteit van Gotenburg (Zweden). Hij is houder van de Leerstoel de Berekuyl academy, gericht op oncologische revalidatie. Zijn onderzoek en klinische activiteiten zijn gericht op chronische pijn en vermoeidheid bij kanker overlevers en musculoskeletale pijn. Hij is (co-)auteur van 265 peer reviewed publicaties, heeft 10 miljoen € aan onderzoeksubsidies bekomen, is promotor van 19 afgelegde doctoraten en fungeerde meer dan 300 maal als genodigde spreker op (inter)nationale bijeenkomsten in 25 verschillende landen (incl. 35 keynotes). Op het vlak van praktijkgerichte scholingen doceerde hij in 99 cursussen aan meer dan 3000 clinici in 12 verschillende landen en 4 continenten. Jo staat derde gerangschikt op de wereldranglijst van chronische pijnonderzoekers (1ste in Europa; expertscape.com). In 2017 was hij laureaat van de ‘Excellence in Research Award’ van het Amerikaanse JOSPT, en in 2020 ontving hij de Frencqui Leerstoel van de Universiteit Hasselt.  Website: www.paininmotion.be / Twitter: @PaininMotion

Dr. Yanda van Rood

Afbeelding: Yanda van Rood

Yanda van Rood (1959) is BIG-geregistreerd klinisch psycholoog/psychotherapeut. Zij is supervisor cognitieve gedragstherapie, EMDR-practitioner, in opleiding tot EMDR-supervisor en gecertificeerd psychotraumatherapeut. Zij heeft ruime ervaring met zowel het protocollair behandelen als het behandelen op basis van individuele casusconceptualisaties bij jongvolwassenen, volwassenen en oudere patiënten met een grote variëteit aan stoornissen en problemen. Zij heeft bijzondere expertise op het terrein van de somatisch-symptoomstoornissen, somatisch onvoldoende verklaarde klachten (SOLK)/ aanhoudende lichamelijke klachten en de rol van trauma en stress bij deze stoornissen en klachten.

Ze is actief als onderzoeker en heeft aan veel studies bijgedragen. Momenteel is ze betrokken bij meerdere onderzoeksprojecten naar de effectiviteit van EMDR als behandeling voor chronische pijn en andere aanhoudende lichamelijke klachten. Haar publicatielijst telt meer dan 90 publicaties Zij is auteur of co-auteur van 23 hoofdstukken in hand- en leerboeken en co-editor van drie boeken.

Prof. Dr. Andrea Evers

Afbeelding: andrea evers

Andrea Evers is hoogleraar gezondheidspsychologie aan de Universiteit Leiden en als Medical Delta hoogleraar tevens verbonden aan de TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze promoveerde in 2003 aan de Radboud Universiteit (cum laude). In 2011 werd ze benoemd als hoogleraar psychobiologie van somatische aandoeningen aan de Radboud Universiteit en in 2013 werd ze hoogleraar gezondheidspsychologie aan de Universiteit Leiden. Ze ontving verschillende prestigieuze onderzoekssubsidies van de Nederlandse vereniging voor wetenschappelijk onderzoek NWO (bijv. Veni, Vidi, Vici) en de Europese Research Council (bijv. ERC Consolidator Grant). Ze is tevens als klinisch psycholoog BIG en cognitief gedagstherapeut (VGCT) werkzaam in het Leids Universitair Behandelcentrum (LUBEC). In 2019 werd ze gekozen als lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en ontving ze de Stevinpremie, de hoogste erkenning in Nederland voor wetenschappelijk onderzoek met maatschappelijke impact. Ze publiceerde meer dan 200 internationale artikelen over haar onderzoekslijn. 

Uitgelicht_6

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook