Tekstgrootte: Voorkeuren
Banner LinkedIn

Prof. Dr. Luciano Fasotti

Afbeelding: Portret4030FF

Luciano Fasotti (Genk, België, 1952) studeerde experimentele psychologie aan de Università degli Studi in Padova (Italië) en aan de universiteit van Würzburg (Duitsland) en werkte na zijn opleiding dertien jaar als research- en later als klinisch neuropsycholoog bij het Instituut voor Revalidatievraagstukken en het revalidatiecentrum in Hoensbroek. Hij promoveerde in 1992 aan de Universiteit Maastricht op een proefschrift over cognitieve problemen bij patiënten met frontaal hersenletsel.

Vanaf 1995 tot 2012 was dr. Fasotti coördinator van het cognitief revalidatieonderzoek bij SMK-research, de onderzoekstak van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Hier richtte hij in 2000 het Ambulant Centrum Hersenletsel Nijmegen (ACHN) op, een poliklinisch centrum voor de behandeling en begeleiding van patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naastbetrokkenen.

In 2004 werd hij benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit in Nijmegen met als leeropdracht Klinische Neuropsychologie, in het bijzonder cognitieve revalidatie. In 2012 maakte hij de overstap naar Klimmendaal Revalidatiespecialisten.

Fasotti heeft vele promotieonderzoeken begeleid op verschillende klinisch neuropsychologische thema’s. Deze onderzoeken hebben geleid tot bewezen effectieve behandelingen voor mensen met hersenletsel. Enkele voorbeelden zijn de behandeling van neglect, vermoeidheid en planningsstoornissen na hersenletsel, allen opgenomen in de Richtlijn Neuropsychologische Revalidatie.

Daarnaast is hij ook bestuurlijk actief geweest, ondermeer als penningmeester van de NIP-Sectie Neuropsychologie en als voorzitter van de Wetenschappelijke Raad van de Hersenstichting. In 2017 heeft de Stichting Neuropsychologie Nederland de Betto Deelmanprijs toegekend aan Fasotti vanwege zijn belangrijke bijdrage aan het vakgebied van de neuropsychologie in Nederland.

Dr. Jana Klaus

Afbeelding: Jana Klaus

I am an experimental psychologist at Utrecht University. My research focuses on the (re)organization of language in the healthy brain, which I investigate by means of non-invasive brain stimulation as well as behavioural and electrophysiological measures.

Dr. Dirk Bertens

Afbeelding: Dirk Bertens

Dirk Bertens werkt als klinisch neuropsycholoog i.o. en onderzoeker bij Klimmendaal Revalidatiespecialisten. Daarnaast is hij werkzaam als docent bij de afdeling Neuro- en Revalidatiepsychologie van de Radboud Universiteit. In zijn klinische werkzaamheden houdt hij zich bezig met de diagnostiek en behandeling van cognitieve problemen bij mensen met hersenletsel. Naast het interessegebied ‘foutloos leren’, richt zijn wetenschappelijk onderzoek zich onder andere op de inzet van innovatieve brain games binnen de cognitieve revalidatie.

Prof. Dr. Roy Kessels

Afbeelding: Roy Kessels

Roy Kessels is hoogleraar klinische neuropsychologie, hoofd van de sectie Neuro- en Revalidatiepsychologie van de Radboud Universiteit en klinisch neuropsycholoog bij de afdeling Medische Psychologie van het Radboudumc. Zijn onderzoek richt zich op het menselijk geheugen, veroudering en dementie en neuropsychologische diagnostiek en behandeling. Hij houdt zich onder andere bezig met onderzoek bij mensen met het syndroom van Korsakov en de ziekte van Alzheimer.

Dr. Tanja Nijboer

Afbeelding: Tanja Nijboer

Tanja Nijboer werkt als gedragswetenschapper en neuropsycholoog bij de afdeling Psychologische Functieleer van de Universiteit van Utrecht en Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht (De Hoogstraat Revalidatie & UMC Utrecht). Haar huidige onderzoek richt zich voornamelijk op de neuropsychologie van (multisensorische) aandacht, waar cognitieve neurowetenschappen, diagnostiek en revalidatie samenkomen. Verschillende technieken uit deze velden worden gebruikt om te komen tot innovatievere manieren om cognitie in kaart te brengen.

Uitgelicht_6

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook