Tekstgrootte: Voorkeuren
linkedinbanner

Prof. Jonathan Evans

Afbeelding: Jon Evans

Jonathan Evans is Professor of Applied Neuropsychology at the University of Glasgow and honorary Consultant Clinical Neuropsychologist with NHS Greater Glasgow and Clyde. Jon was the first Clinical Director of the Oliver Zangwill Centre for Neuropsychological Rehabilitation in Ely, Cambridgeshire. He is now Programme Director for the MSc in Clinical Neuropsychology programme at the University of Glasgow. Jon has published more than 190 papers/book chapters. He is an Executive Editor of the journal Neuropsychological Rehabilitation and is a co-author of the Behavioural Assessment of the Dysexecutive Syndrome and the Cambridge Prospective Memory Test. Jon has received several awards from the British Psychological Society, including the May Davidson Award, the Barbara Wilson Lifetime Achievement Award and the MB Shapiro award.

Prof. Dr. Joke Spikman

Afbeelding: Spikman Joke-1920

Professor dr. Joke (JM) Spikman is klinisch Neuropsycholoog, hoofd Onderafdeling Klinische Neuropsychologie en de afdelingen Neurologie en Neurochirurgie van het UMCG. Haar expertise ligt op het gebied van de klinische Neuropsychologie: stoornissen in adaptief gedrag en ‘prefrontaal’ gereguleerde functies (aandacht, executieve functies en sociale cognitie) bij niet-aangeboren hersenletsel (m.n. traumatisch hersenletsel) en neurodegeneratieve aandoeningen.Neuropsychologische revalidatie bij patiënten met NAH en neurodegeneratieve aandoeningen.

Dr. Loes van Aken

Afbeelding: Loes van Aken

Dr. Loes van Aken is werkzaam binnen het Topklinisch Centrum voor Neuropsychiatrie (TCvN), onderdeel van Vincent van Gogh, een GGZ instelling in Noord- en midden Limburg. Hier verrichte zij haar promotieonderzoek naar de relatie tussen intelligentie en executieve functies, waarop ze in mei 2017 is gepromoveerd. Momenteel is ze als senior onderzoeker aan het TCvN verbonden en is zij in opleiding tot klinisch neuropsycholoog.

Dr. Frank Jonker

Afbeelding: Frank Jonker

Dr.Frank Jonker is werkzaam als Klinisch Neuropsycholoog bij de afdeling Neuropsychiatrie van GGZ Altrecht. Deze afdeling is gespecialiseerd in de neuro- psychiatrische gevolgen van Niet Aangeboren Hersenletsel op zowel de diagnostiek als behandeling. Hij is gepromoveerd op de relatie prefrontaal hersenletsel, cognitieve stoornissen en de daarop volgende gedragsveranderingen. Daarnaast is hij werkzaam als onderzoeker en docent op de Vrije Universiteit. Als klinisch neuropsycholoog is hij al betrokken binnen justitie waar hij de rol van de neuropsychologie verder wil benadrukken. Recent heeft hij samen met de VU, de Waag en de GGD Amsterdam een beurs binnen gehaald om de prevalentie van NAH te onderzoeken in een forensische setting.

Uitgelicht_6

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook