Tekstgrootte: Voorkeuren

Gangbeeldanalyse


Gangbeeldanalyse is een onderzoek om goed inzicht te krijgen in hoe spieren en gewrichten samenwerken bij het bewegen. Klimmendaal beschikt over een bewegingslaboratorium waar dit onderzoek kan plaatsvinden. De gangbeeldanalyse wordt gebruikt bij volwassenen en kinderen met verschillende diagnoses en een hulpvraag gericht op het bewegen. 

Het doel van gangbeeldanalyse is inzicht krijgen in de manier waarop een bepaalde beweging wordt uitgevoerd en welke spieren hierbij wel en niet actief zijn. Het gaat vaak om het lopen of de beweging van een arm of hand. Daarnaast kan worden gekeken hoe groot de belasting op bepaalde gewrichten is tijdens het lopen. Op basis van de gangbeeldanalyse kan een behandeling worden ingezet, aangepast of gestopt. Daarnaast kan de gangbeeldanalyse dienen om een behandeling te evalueren: heeft de behandeling effect gehad en is er een verbetering opgetreden?

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook