Tekstgrootte: Voorkeuren

Afasieteam

Wanneer als gevolg van hersenletsel een of meer onderdelen van het taalgebruik niet meer goed functioneren, noemt men dat afasie. Afasie is een ingrijpende verandering in uw leven. Geen afasie is hetzelfde. Bovendien ervaart iedereen de afasie op een andere manier. Voor de een vormt slechter spreken het grootste struikelblok, terwijl een ander juist meer hinder ondervindt van het niet meer kunnen lezen en schrijven. Het afasieteam van Klimmendaal helpt u graag verder.

Het afasieteam
Het afasieteam van Klimmendaal is een adviesteam voor mensen met een afasie. Het team bestaat uit deskundigen op het gebied van communicatiestoornissen en -beperkingen. Samen met u brengen zij communicatieproblemen in kaart die van invloed zijn op uw dagelijks functioneren, inclusief een beoordeling van de communicatiemogelijkheden die u wel heeft. 

Voor wie?
U kunt het afasieteam van Klimmendaal benaderen als:

  • u nog maar net afasie heeft en op zoek bent naar mogelijkheden voor behandeling
  • u wilt weten of de therapie die u heeft gekregen effect heeft gehad
  • u wilt weten of er door nieuwe inzichten opnieuw behandelmogelijkheden voor u zijn
  • uw persoonlijke situatie is veranderd en u hulp nodig heeft om te communiceren

Werkwijze
Het traject vanaf intake tot behandeladvies duurt in totaal gemiddeld zes weken. Afhankelijk van uw hulpvraag kunnen de volgende onderzoeken verricht worden:

  • Taalkundig onderzoek
  • Neuropsychologisch onderzoek
  • Medisch onderzoek

Verwijzing
De verwijzing naar het afasieteam verloopt via een specialist. Dit kan bijvoorbeeld uw huisarts, neuroloog, revalidatiearts of verpleeghuisarts zijn.

Afasiecentrum
Het afasieteam van Klimmendaal kan u ook doorverwijzen naar het afasiecentrum van bijvoorbeeld Apeldoorn of Deventer en omstreken. Deze centra bieden mensen met afasie de mogelijkheid om de communicatie te blijven trainen. In de centra in Apeldoorn en Deventer zijn ook medewerkers van Klimmendaal werkzaam.

Link: 2786

Meer informatie kunt u vinden in de folder. Klik op het icoon hiernaast en download de folder in PDF formaat.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook