Tekstgrootte: Voorkeuren

Orthopedagoog/ psycholoog

De orthopedagoog/ psycholoog richt zijn aandacht op het psychisch functioneren van het kind. Met behulp van onder andere observatie en tests probeert hij te beoordelen welke aandacht er nodig is voor pedagogische aspecten en aspecten die de ontwikkelingsstimulatie van het kind betreffen. Ook wordt bekeken hoe het kind en zijn omgeving omgaan met de beperking. Daartoe heeft de orthopedagoog/ psycholoog begeleidende en ondersteunende contacten met het kind - waarbij eventueel ook speltherapie kan worden geadviseerd - en met de ouders/ verzorgers, wat betreft hun opvoedingstaak. Daarnaast begeleidt hij groepsleiding en andere teamleden bij hun opvoedingswerkzaamheden en de ontwikkelingsstimulatie die zij het kind bieden.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook