Tekstgrootte: Voorkeuren

Bewegingsagoog

Opnieuw plezier in het eigen bewegen ontwikkelen, alleen of samen met anderen; dat is een belangrijk uitgangspunt voor de bewegingsagoog. Bewegen en sporten is goed voor lichaam en geest en draagt bij aan een actieve en gezonde leefstijl. Wanneer u een lichamelijke beperking heeft, helpt de bewegingsagoog u met het opnieuw, nieuw of anders aanleren van bewegingsvaardigheden en/of bewegingsgedrag. Hiervoor worden sport- en spelactiviteiten gebruikt in een therapeutische situatie. Er wordt geoefend in de oefen-/sportzaal, het zwembad of buiten.

De activiteiten kunnen als middel, bijvoorbeeld het opbouwen van conditie, lenigheid en kracht en als doel, bijvoorbeeld het aanleren van zwemslagen, worden ingezet.

Daarnaast kan de bewegingsagoog u begeleiden bij het zoeken naar sportmogelijkheden na uw revalidatieperiode. U kunt daarbij denken aan een reguliere sportvereniging, maar er zijn ook mogelijkheden voor aangepast sporten, bijvoorbeeld SportVariant of Zintens.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook