Tekstgrootte: Voorkeuren

Revalidatie na kanker

Folder foto

Een medische behandeling voor kanker is zwaar, ook nadat de behandeling is afgerond. Het heeft veel impact. Lichamelijk, maar ook op het emotionele, cognitieve of sociale vlak. Met dit revalidatieprogramma-op-maat kunnen patiënten tijdens en na hun medische behandeling voor kanker verder werken aan hun herstel en een nieuw evenwicht in hun leven.

Wat is revalidatie na kanker? 
Revalidatie na kanker is een interdisciplinair revalidatieprogramma voor mensen die klachten hebben als gevolg van (de behandeling van) kanker. Aan de hand van verschillende modules wordt aan diverse lichamelijke en psychosociale doelen gewerkt. Deze doelen worden samen met de therapeuten besproken tijdens de intake in de eerste week. Het revalidatieprogramma bestaat uit de onderstaande modules:

- Fysieke fitheid
- Informatiebijeenkomsten in groepsverband
- Psychosociale begeleiding
- Coaching en energieverdeling 
- Arbeidsre-integratie
- Voeding en dieet

Wie komt in aanmerking voor deze behandeling?
Patiënten die behandeld zijn voor kanker met problematiek en (dreigende) beperkingen op meerdere gebieden, waarvoor een interdisciplinaire aanpak wenselijk is. Het doel van de revalidatie is het optimaliseren van de kwaliteit van leven en het functioneren, zowel lichamelijk als mentaal, terugkeer naar werk en behoud van zelfstandigheid.

Wat is het doel van de behandeling?
Het doel van de behandeling bij Klimmendaal is dat u weer zo zelfstandig mogelijk kunt leven op een wijze die bij u past. Ons doel is dat u daarin zo min mogelijk afhankelijk bent van zorg en zo goed mogelijk mee kunt doen in de samenleving. U leert omgaan met uw beperking(en) na de behandeling voor kanker, zodat de invloed ervan op uw dagelijks leven kleiner wordt. Uw mogelijkheden op het gebied van wonen, werken en vrijetijdsbesteding komen daarbij aan de orde. Het behandelteam van Klimmendaal staat als een coach naast u en leert u weer vooruit te kijken en uw grenzen te verleggen.

Link: 3156

Meer informatie kunt u vinden in de folder. Klik op het icoon hiernaast en download de folder in PDF formaat.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook