Tekstgrootte: Voorkeuren

Revalidatie na COVID-19 (corona)

Een aantal corona-patiënten kan na ontslag uit het ziekenhuis nog niet naar huis. Zij hebben medisch specialistische revalidatie nodig. Ook bij Klimmendaal bieden we deze vorm van revalidatie aan.

Revalidatiebehandeling na COVID-19
Mensen die genezen zijn van corona kunnen lang last houden van verschillende klachten. Bijvoorbeeld verlies van spierkracht waardoor ze minder goed of helemaal niet meer lopen, (sterke) achteruitgang van de conditie of problemen met praten of slikken door de beademing. Het kan het zijn dat mensen na corona psychische klachten ervaren, zoals angst of depressieve gevoelens. Ook cognitieve problemen komen voor bij mensen die zijn genezen van corona. Ze kunnen zich bijvoorbeeld slecht concentreren of zijn snel overprikkeld. Gelukkig kan een revalidatiebehandeling helpen bij een goed herstel.


Klinisch of poliklinisch
Klimmendaal biedt zowel klinische als poliklinische revalidatiezorg voor mensen die corona hebben gehad. In nauwe samenwerking met de revalidatieartsen van het Gelre Ziekenhuis zijn behandelprogramma’s ontwikkeld voor mensen die corona hebben gehad. Mensen die niet meer in het ziekenhuis hoeven te blijven maar nog niet naar huis kunnen worden opgenomen in de revalidatie-kliniek van Klimmendaal. Bijvoorbeeld omdat ze nog niet kunnen lopen of zichzelf niet kunnen verzorgen. Mensen die wel zelfstandig thuis kunnen wonen, kunnen naar de polikliniek komen voor hun revalidatiebehandeling.


Lees hier het ervaringsverhaal van patiënt Alexander Rosendal.

Video door Revalidatie Nederland
Revalidatie Nederland maakte een video bij onze collega’s van Adelante om te laten zien hoe revalideren na corona er uit ziet. Ook bij Klimmendaal gaan we op deze manier te werk. In deze video vertellen revalidanten zelf hoe het is om te revalideren na een coronabesmetting.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook