Tekstgrootte: Voorkeuren

Multiple Sclerose (MS)


Multiple Sclerose (MS) is één van de meest voorkomende chronische aandoeningen van het centrale zenuwstelsel. MS is geen spierziekte, maar een auto-immuunziekte. Door een stoornis in het afweersysteem van het lichaam raakt het centrale zenuwstelsel beschadigd. Hierdoor kunnen uiteenlopende klachten in het lichaam ontstaan.

Welke klachten geeft MS?
De verminderende informatie-overdracht in het centrale zenuwstelsel kan uiteenlopende klachten en symptomen in het lichaam veroorzaken. De plaats in het centrale zenuwstelsel is bepalend voor de MS-klachten die de patiënt heeft. De meest voorkomende klachten zijn vermoeidheid en krachtsvermindering, vooral in de benen, of balansstoornissen. Maar ook klachten die te maken hebben met het lichaamsgevoel, het denken en het gezichtsvermogen komen vaak voor bij MS-patiënten.

Wat is het doel van de behandeling?
Tijdens het revalidatieprogramma staat de vraag centraal hoe u weer zo optimaal mogelijk kunt functioneren en zo zelfstandig mogelijk kunt meedoen in de samenleving. Hierbij wordt rekening gehouden met uw mogelijkheden en beperkingen. Dit kan betekenen dat de functie die (deels) verloren was, weer herstelt. Is dat niet mogelijk, dan leren we u omgaan met de mogelijkheden die u nog wél heeft. Dit gebeurt onder andere door het vinden van een balans tussen belasting en belastbaarheid, het trainen van motorische en communicatieve vaardigheden en waar nodig het gebruik van voorzieningen en hulpmiddelen. Het behandelteam van Klimmendaal staat als coach naast u ern leert u weer vooruit te kijken, uw grenzen te verleggen.

In de bovenstaande film toont één van onze patiënten u het belang van revalidatie in zijn leven. Meer patiëntervaringen kunt u via deze link bekijken op ons Youtubekanaal.

Link: 2444

Meer informatie kunt u vinden in de folder. Klik op het icoon hiernaast en download de folder in PDF formaat.
 

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook