Tekstgrootte: Voorkeuren

Handletsel

Handen spelen een belangrijke rol in ons dagelijks functioneren. Denk bijvoorbeeld aan die keer dat u een wondje aan uw vinger had en u de hele hand minder goed kon gebruiken. Behandeling van klachten aan handen is erg belangrijk. Uit universitair onderzoek is gebleken dat handblessures een sterk beperkende invloed hebben op ons functioneren als mens. Nieuwe operatietechnieken en begeleiding door een gespecialiseerd handenteam zorgen voor een beter medisch resultaat, sneller herstel en terugkeer naar de arbeidssituatie.

Bij handproblematiek richt de behandeling zich uiteraard op de verbetering van het functioneren van de hand. Handtherapie bestaat daarnaast uit wondverzorging, littekenbehandeling en het tegengaan van zwelling. Bij Klimmendaal wordt vraaggericht gewerkt. Dit houdt in dat we in overleg met u een behandelplan opstellen, waarbij we werken aan door uzelf geformuleerde doelen. Zo kunt u denken aan het onder begeleiding functioneel trainen op dagelijkse handelingen, zoals koken of werken op de computer.

We blijven altijd op zoek naar nieuwe behandelmiddelen en methoden die tot een verbetering van de behandeling leiden. We meten regelmatig uw vorderingen op het gebied van beweging, kracht en gevoel. Het doel van handtherapie is dat u uw hand weer zo goed mogelijk kunt gebruiken bij uw dagelijkse activiteiten. Indien nodig wordt er een spalk gemaakt.

Het handenteam
Het handenteam is een multidisciplinair team en bestaat uit: twee handtherapeuten (een ergotherapeut en een fysiotherapeut), een revalidatiearts, een maatschappelijk werker en indien nodig een psycholoog en arbeidsdeskundige. Ook kunnen we om de behandeldoelen te behalen, gebruik maken van diverse andere therapieën zoals haptotherapie, manuele therapie, ontspanningstherapie en muziektherapie.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook