Tekstgrootte: Voorkeuren

Chronische pijn

We spreken van chronische pijn als pijnklachten langer blijven bestaan dan zes maanden. De pijn kan in verschillende delen van het lichaam voorkomen. soms is het blijvende pijn na een ongeval of letsel, soms is het pijn die zonder duidelijke oorzaak of aanleiding is ontstaan. Wanneer langdurige pijnklachten u ernstig belemmeren bij uw dagelijkse activiteiten en u op medisch vlak bent uitbehandeld, kan het volgen van een pijnrevalidatieprogramma zinvol zijn. Klimmendaal beschikt over specialistische kennis en faciliteiten om mensen met chronische pijn te behandelen.

Het doel van de behandeling
Het doel van de behandeling bij Klimmendaal is herstel. U leert uw mogelijkheden te vergroten of nieuwe mogelijkheden te ontwikkelen, zodat de gevolgen van de chronische pijn afnemen en u de negatieve vicieuze cirkel doorbreekt. We brengen samen met u in kaart welke gevolgen belemmerend werken op uw herstel en maken een passend behandelplan. Het doel van de behandeling is niet de oorzaak van de pijnklachten op te sporen of de klachten direct te verminderen. Het gaat om het herstel van het lichaam en het behandelen van de gevolgen, waardoor de klachten kunnen afnemen.

In de bovenstaande film toont één van onze patiënten u het belang van revalidatie in haar leven. Via deze link ziet u nog een filmpje van een patiëntervaring met revalideren met chronische pijn op ons Youtubekanaal.

Revalideren met chronische pijn

Meer informatie kunt u vinden in de folder. Klik op het icoon hiernaast en download de folder in PDF formaat.

Aanvullende informatie over chronische pijn kunt u vinden bij de organisatie:

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook