De medische term voor een beroerte is Cerebro Vasculair Accident (CVA). Letterlijk vertaald betekent dit: ongeluk in de bloedvaten van de hersenen. Door een beroerte kunnen stoornissen ontstaan in het bewegen, het gevoel, in spraak en taal en in het denken. Dit kan leiden tot heel zichtbare gevolgen zoals een halfzijdige verlamming, maar ook tot minder zichtbare gevolgen zoals problemen met het denken en vermoeidheid. De gevolgen verschillen van patiënt tot patiënt, waardoor revalideren na een beroerte maatwerk is.
Klimmendaal beschikt over medisch specialistische kennis en de juiste faciliteiten om patiënten na een beroerte optimaal te begeleiden. Elke behandelaar brengt zijn specifieke kennis en ervaring in tijdens de revalidatieperiode, zodat uw uiteindelijke functioneren op een zo hoog mogelijk niveau wordt gebracht. De behandeling kan in verschillende vormen gegeven worden, zoals een klinische opname of poliklinische revalidatie. Uw revalidatiearts bekijkt samen met u welke behandeling voor u geschikt is. Na de behandeling kunt u mogelijk ook gebruikmaken van het speciale nazorgtraject.
In de bovenstaande film toont één van onze patiënten u het belang van revalidatie in zijn leven. We hebben meer patiëntervaringen online staan op ons Youtubekanaal. Bekijk hier een extra patiëntervaring over revalideren met CVA op YouTube.
Voor meer informatie over een beroerte en de werking van de hersenen kunt u ook terecht op de website van de Hersenstichting.