Tekstgrootte: Voorkeuren

Cerebro Vasculair Accident (CVA)


De medische term voor een beroerte is Cerebro Vasculair Accident (CVA). Letterlijk vertaald betekent dit: ongeluk in de bloedvaten van de hersenen. Door een beroerte kunnen stoornissen ontstaan in het bewegen, het gevoel, in spraak en taal en in het denken. Dit kan leiden tot heel zichtbare gevolgen zoals een halfzijdige verlamming, maar ook tot minder zichtbare gevolgen zoals problemen met het denken en vermoeidheid. De gevolgen verschillen van patiënt tot patiënt, waardoor revalideren na een beroerte maatwerk is.

Klimmendaal beschikt over medisch specialistische kennis en de juiste faciliteiten om patiënten na een beroerte optimaal te begeleiden. Elke behandelaar brengt zijn specifieke kennis en ervaring in tijdens de revalidatieperiode, zodat uw uiteindelijke functioneren op een zo hoog mogelijk niveau wordt gebracht. De behandeling kan in verschillende vormen gegeven worden, zoals een klinische opname of poliklinische revalidatie. Uw revalidatiearts bekijkt samen met u welke behandeling voor u geschikt is. Na de behandeling kunt u mogelijk ook gebruikmaken van het speciale nazorgtraject.

In de bovenstaande film toont één van onze patiënten u het belang van revalidatie in zijn leven. We hebben meer patiëntervaringen online staan op ons Youtubekanaal. Bekijk hier een extra patiëntervaring over revalideren met CVA op YouTube.

Voor meer informatie over een beroerte en de werking van de hersenen kunt u ook terecht op de website van de Hersenstichting.

Revalideren na een beroerte

Meer informatie kunt u vinden in de folder. Klik op het icoon hiernaast en download de folder in PDF formaat.

Aanvullende informatie kunt u vinden via: Hersenletsel Patiëntenvereniging

 

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook