Tekstgrootte: Voorkeuren

Amputatie

Wanneer u wordt geconfronteerd met een amputatie heeft u vaak veel vragen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Zal ik weer kunnen lopen? Kan ik weer aan het werk? Kan ik straks weer autorijden? Het revalidatiebehandelteam van Klimmendaal begeleidt u onder andere bij het beantwoorden van deze vragen en het accepteren van uw amputatie.

Doorgaans komt u bij Klimmendaal voor revalidatie na een amputatie ter hoogte van het onder- of bovenbeen. Kon u voor de amputatie lopen, dan is de doelstelling van de revalidatie om u weer opnieuw te leren lopen. In sommige gevallen is er sprake van een boven- of onderarm amputatie. Het doel van de revalidatie is dan meestal gericht op cosmetiek of tweehandigheidstraining.

Beenamputatie
Elk jaar zijn er in Nederland rond de drieduizend mensen bij wie een deel van het been moet worden geamputeerd wegens diabetes of vaatproblemen. Daarnaast is er nog een kleinere groep die vanwege andere oorzaken een amputatie ondergaat. Een amputatie is een ingrijpende ingreep. De ziekenhuisbehandeling is klaar als de wond aan het genezen is en de patiënt naar huis mag. Maar met één been ziet de wereld om u heen er opeens heel anders uit: door een amputatie is uw leven in praktische en in emotionele zin drastisch veranderd. Klimmendaal is met specialistische kennis en faciliteiten uitgerust om patiënten met een beenamputatie te revalideren. In het ziekenhuis heeft de revalidatiearts al beoordeeld hoe u het beste kunt revalideren: meestal via poliklinische behandeling, soms via een klinische opname in het revalidatiecentrum. Vaak volgt na een klinische opname nog een periode van poliklinische behandeling. 

Wat is het doel van de behandeling?
Ons uitgangspunt bij de behandeling is dat wij een amputatie als een 'reconstructieve' ingreep beschouwen, als een nieuw begin. Het doel van de behandeling is dat u weer zo optimaal mogelijk leert functioneren in uw persoonlijke leefomgeving, zowel zonder als met prothese en dat u de amputatie emotioneel heeft verwerkt.

In de bovenstaande film toont één van onze patiënten u het belang van revalidatie in zijn leven. We hebben meer patiëntervaringen online staan op ons Youtubekanaal. Bekijk hier een extra patiëntervaring over revalideren met beenamputatie op Youtube.

Link: 3176

Meer informatie kunt u vinden in de folder. Klik op het icoon hiernaast en download de folder in PDF formaat.

Aanvullende informatie over beenamputatie vindt u op onze website www.beeneraf.nl

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook