Tekstgrootte: Voorkeuren

Amputatie

Wanneer u wordt geconfronteerd met een amputatie heeft u vaak veel vragen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Zal ik weer kunnen lopen? Kan ik weer aan het werk? Kan ik straks weer autorijden? Het revalidatiebehandelteam van Klimmendaal begeleidt u onder andere bij het beantwoorden van deze vragen en het accepteren van uw amputatie.

Voor wie is het revalidatieprogramma na een amputatie?
Doorgaans komt u bij Klimmendaal voor revalidatie na een amputatie ter hoogte van het onder- of bovenbeen. Kon u voor de amputatie lopen, dan is de doelstelling van de revalidatie om u weer opnieuw te leren lopen. In sommige gevallen is er sprake van een boven- of onderarm amputatie. Het doel van de revalidatie is dan meestal gericht op cosmetiek of tweehandigheidstraining.

Wat is het doel van de behandeling?
Het doel van de revalidatiebehandeling is dat u zo goed mogelijk leert omgaan met uw amputatie, zowel met als zonder prothese. Het revalidatiebehandelprogramma wordt in overleg met u samengesteld. Bij de start van de revalidatie wordt met u geïnventariseerd welke problemen u tegenkomt en welke activiteiten u weer zou willen en kunnen uitvoeren.

Folder

Meer informatie kunt u vinden in de folder. Klik op het icoon hiernaast en download de folder in PDF formaat.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook