Tekstgrootte: Voorkeuren

Sporten

Voor jonge patiënten die willen sporten zijn er naast SportVariant Junior binnen Klimmendaal ook elders veel andere mogelijkheden. Zowel in teamverband of juist individueel. Fanatiek op topsportniveau of recreatief, het kan allemaal. Lang niet altijd, maar soms is er aangepast materiaal nodig en in een aantal gevallen moeten regels of speelveld worden aangepast. Sommige sporten zijn speciaal ontwikkeld voor een specifieke doelgroep zoals bijvoorbeeld goalball voor mensen met een visuele handicap, maar vele sporten kunnen door iedereen worden beoefend. 

Uniek Sporten
Uniek Sporten heeft het doel om iedereen binnen de regio Arnhem aan het bewegen te krijgen. Ook met een beperking zijn er vele mogelijkheden om te gaan sporten. Uniek Sporten geeft ondersteuning bij al uw vragen op dit gebied en biedt informatie over het sportaanbod in de regio Arnhem.

Gehandicaptensport Nederland
Bij Gehandicaptensport Nederland zijn zo’n 400 sportverenigingen aangesloten. Veel van deze verenigingen zijn opgericht voor sporters met een handicap, maar er zijn ook steeds meer reguliere sportverenigingen waar gehandicapten lid kunnen worden. Sportstimulering binnen Gehandicaptensport Nederland richt zich op verschillende doelgroepen. Zo wordt veel aandacht besteed aan jeugd met een handicap. Kijk voor meer informatie op www.gehandicaptensport.nl

Onbeperkt sporten
www.onbeperktsporten.nl is een landelijke site voor sporters met een beperking. Er kan op deze site gezocht worden op activiteiten per provincie en plaatsnaam.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook