Tekstgrootte: Voorkeuren

Sportloket

Een actieve leefstijl en sporten zijn belangrijk om je fitter te voelen, maar ook om je te kunnen ontspannen. Daarnaast is het natuurlijk leuk om te bewegen samen met anderen.

Voor mensen met een beperking is het soms moeilijk om een leuke en geschikte sport te vinden. Het Sportloket van Klimmendaal wil kinderen, jongeren en volwassenen met een motorische beperking graag ondersteunen bij het vinden van een geschikte sport. Daarnaast kan het loket een belangrijke bijdrage leveren aan het vinden van een actieve leefstijl die mogelijk is binnen de beperkingen die iemand heeft. Klimmendaal Kind & Jeugd heeft een Sportloket op meerdere locaties:

  • de Heijenoordseweg in Arnhem
  • de Arnhemseweg in Apeldoorn
  • in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem
  • in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede

Hoe kunt u zich aanmelden?
Als uw kind een sportwens heeft, kunt u dat al tijdens het revalidatietraject bij Klimmendaal aangeven bij de revalidatiearts of behandelaar. De revalidatiearts beoordeelt of er een indicatie is voor advies van het Sportloket.

Hoe werkt het Sportloket?
Na een gegeven indicatie ontvangt u een uitnodiging voor een intakegesprek bij de bewegingsagoog. Tijdens dit intakegesprek worden uw sportwensen geïnventariseerd. Daarna volgt een observatie bij u, gericht op beweeg- en sportactiviteiten. Ook gaat u samen met de bewegingsagoog een aantal sporten proberen. Vervolgens gaat de bewegingsagoog samen met u op zoek naar een bijpassend sportaanbod in de regio.

Onderdeel van landelijk programma Revalidatie Sport en Bewegen
Het Sportloket maakt deel uit van het landelijke programma Revalidatie, Sport en Bewegen. Dit programma stimuleert in een vroeg stadium patiënten om bewegen en sporten onderdeel te maken van het dagelijks leven. Zo wordt een impuls gegeven aan een blijvende actieve leefstijl van de patiënt.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook