Tekstgrootte: Voorkeuren

Piratengroep

Bij kinderen die op jonge leeftijd een hersenbeschadiging hebben opgelopen, kan het voorkomen dat ze één van hun armen minder goed kunnen gebruiken. Ze gebruiken bij voorkeur hun andere arm, waardoor het functioneren van hun aangedane arm niet verbetert of zelfs verslechtert. In de Piratengroepvan Klimmendaal leren kinderen op een plezierige en speelse wijze meer gebruik maken van hun aangedane arm.

In deze groepen stimuleren ervaren ergotherapeuten en fysiotherapeuten de kinderen om hun aangedane arm te gebruiken. De groepen bestaan uit drie tot zes kinderen en de behandeling duurt acht tot twaalf weken. De kinderen leren, verkleed als piraat, spelenderwijs de mogelijkheden van hun aangedane arm te benutten. Dit gebeurt in een speciaal ingericht lokaal en op prikkelende speellocaties, zowel binnen als buiten.

Meer informatie leest u in de onderstaande folder. U kunt ons ook mailen via: piratengroep@klimmendaal.nl

Link: 3313

Klik op het icoon hiernaast en download de folder over de Piratengroep in PDF formaat.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook