Tekstgrootte: Voorkeuren

Samen aan de slag in de ouder-kindgroep

Ouders van jonge kinderen met een beperking hebben vaak veel vragen over de ontwikkeling van hun kind. Hoe kan ik mijn kind het beste stimuleren? Moet ik bepaald gedrag wel of niet corrigeren? Hoe doen andere ouders het? In de ouder-kindgroep van Klimmendaal neemt u als ouder actief deel aan de behandeling van uw kind. Kinderen leren van elkaar en u vindt herkenning bij andere ouders.

De ouder-kindgroep is er voor kinderen van negen maanden tot twee en een half jaar met complexe ontwikkelingsproblematiek op verschillende gebieden, zoals spelen, bewegen en communiceren. U neemt als ouders actief deel aan de behandeling van uw kind. Samen gaan uw kind en u aan de slag met activiteiten en oefeningen. In de ouder-kindgroep wordt uw kind door meerdere behandelaars behandeld, waardoor therapieën ook kunnen worden gecombineerd.

De behandeling in de ouder-kindgroep is gericht op het stimuleren van de totale ontwikkeling van uw kind. Dit wordt bereikt door een combinatie van verschillende therapieën, instructie, advisering en begeleiding. Uw hulpvragen staan daarbij centraal. De behandeling richt zich op het ontplooien van de ontwikkelingsmogelijkheden en de sociale vaardigheden van uw kind. Ook de interactie tussen u en uw kind en de interactie met andere kinderen in de groep krijgen daarbij volop aandacht.

Ouder- kindgroep

Meer informatie kunt u vinden in de folder. Klik op het icoon hiernaast en download de folder in PDF formaat.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook