Tekstgrootte: Voorkeuren

Vizier

Als ouder gunt u uw kind een plezierig leven. U hoopt dat hij of zij zich optimaal ontwikkelt op school, vriendjes heeft en plezier beleeft aan activiteiten thuis zoals sporten en muziek maken. Niet alle kinderen ontwikkelen zich echter hetzelfde. Als uw kind op motorisch gebied (bewegen) niet mee kan komen, wat kunt u dan doen? Vizier geeft richting!

Wat is Vizier?
Vizier is een expertise- en adviescentrum binnen Klimmendaal, voor kinderen met motorische problematiek. Middels een brede screening gericht op motorisch functioneren, cognitie, communicatie en gedrag, wordt een beeld gevormd van de mogelijkheden van uw kind. Na het in kaart brengen, geven we u advies met betrekking tot de inzet van hulp en/of ondersteuning op school, zodat deze kinderen zich thuis en binnen het onderwijs positief kunnen ontwikkelen.

Voor wie is Vizier geschikt?
Vizier is bedoeld voor kinderen van drie tot en met zestien jaar met problemen op het gebied van motoriek en daarbij mogelijk ook beperkingen in de cognitie, communicatie of gedrag. Hierbij kunt u denken aan kinderen die onhandig zijn of moeite hebben met het hanteren van bestek of een pen. Of kinderen die lang doen over het aanleren van aankleden, fietsen of zwemmen. Ook het uitspreken van woorden of de verstaanbaarheid kan lastig zijn. De kans is aanwezig dat kinderen door bovengenoemde problemen gefrustreerd of onzeker worden. Dit kan zich uiten in bijvoorbeeld teruggetrokken, boos of clownesk gedrag. Hierdoor wordt de ontwikkeling thuis of op school belemmerd.

Folder Uw kind in het Vizier

Meer informatie kunt u vinden in de folder. Klik op het icoon hiernaast en download de folder in PDF formaat.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook