Tekstgrootte: Voorkeuren

Dreumesobservatie

De dreumesobservatie van Klimmendaal in Apeldoorn is speciaal voor jonge kinderen tussen de 6 maanden en 2 jaar en hun ouders waarbij er problemen of vragen zijn rond de motorische en/of algehele ontwikkeling van het kind.

Doel van de dreumesobservatie
Jonge kinderen hebben veel baat bij vroegtijdige signalering en stimulering. In een periode van 8 weken wordt op basis van de hulpvragen van de ouders het kind op alle ontwikkelingsgebieden in kaart gebracht. Dit gebeurt onder andere door het kind te observeren in (spel)situaties en door gestandaardiseerde onderzoeken of vragenlijsten. Vervolgens krijgen ouders tips en adviezen hoe zij de ontwikkeling van hun kind zo goed mogelijk kunnen stimuleren. Ook is er gelegenheid voor ouders om hun vragen te stellen aan de verschillende therapeuten. Indien gewenst is er de mogelijkheid om andere ouders te ontmoeten om ervaringen uit te wisselen.

Bij de dreumesobservatie zijn een ergotherapeut, kinderfysiotherapeut, logopedist, maatschappelijk werker, GZ-psycholoog en revalidatiearts betrokken. Bij jonge kinderen is vaak al een kinderfysiotherapeut uit de eerste lijn betrokken, we vinden het belangrijk dat hiermee een goede afstemming plaatsvindt. Het liefst starten we de periode van 8 weken dan ook met een intake bij de ouders thuis in aanwezigheid van de al betrokken kinderfysiotherapeut of andere behandelaar. Ook na afloop vindt een terugkoppeling plaats naar de eventueel betrokken eerstelijns behandelaar, de huisarts en/of de betrokken medisch specialisten.

Link: 2606

Meer informatie over onze dreumesgroep kunt u vinden in deze folder. Klik op het plaatje hiernaast en download de folder in PDF formaat.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook