Tekstgrootte: Voorkeuren

Somatoforme klachten (SOLK)

Er zijn jongeren die langdurige lichamelijke klachten hebben, waarvoor geen verklarende lichamelijke of medische oorzaak (meer) kan worden gevonden. Of er is wel een bestaande aandoening, maar de klachten zijn ernstiger en belemmeren de jongere meer dan de artsen kunnen verklaren. Meestal zijn er bijkomende emotionele en sociale problemen. Veel van deze klachten, zoals chronische vermoeidheid, pijn in armen of benen of duizeligheid verdwijnen na uitleg en geruststelling door een arts.

Bij sommige jongeren is dit niet voldoende. Zij blijven klachten houden die hen erg (gaan) beperken in hun dagelijkse leven. Hierdoor kan het zijn ze niet meer of minder naar school kunnen, stoppen met sporten en minder afspreken met vrienden en vriendinnen. Voor deze jongeren heeft Klimmendaal een speciaal behandelprogramma ontwikkeld.

Wat biedt Klimmendaal jongeren met SOLK?
Binnen Klimmendaal behandelen wij jongeren tussen de tien en achttien jaar met pijnklachten van het houding- en bewegingsapparaat of uitvalsverschijnselen. Je hebt bijvoorbeeld rugpijn of je kunt je been niet meer gebruiken. Ook behandelen we klachten die horen bij een ziekte (bijvoorbeeld reuma), maar die erger zijn of langer duren dan de artsen verwachten. Voor jongeren met SOLK biedt Klimmendaal een poliklinisch behandelprogramma op de locatie Klimmendaal en een klinisch behandelprogramma op de locatie Arnhem. 

Wat is het doel van de behandeling?
Het weer kunnen deelnemen aan de voor jou belangrijke activiteiten zoals: naar school gaan, lopen, fietsen, sporten, werken en leuke dingen doen. Bij Klimmendaal leren we je omgaan met lichamelijke klachten en met de gevolgen daarvan. Samen met de behandelaars formuleer je heel concreet jouw persoonlijke doelen. Door inzicht te krijgen in je klachten en te begrijpen hoe je lichaam werkt en waar je grenzen liggen, krijg je weer grip op je klachten. Met coaching en begeleiding van de behandelaars van Klimmendaal pak je weer diverse activiteiten op. Hierbij streven we naar maximale zelfstandigheid.

Link: 2442

Meer informatie is te lezen in de folder. Klik op het icoon hiernaast en download de folder in PDF formaat.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook