Tekstgrootte: Voorkeuren

Developmental Coordination Disorder (DCD)


Schrijven, met bestek eten, een bal vangen, een logisch verhaal vertellen of huiswerkopdrachten uitvoeren. Dit zijn een aantal activiteiten waarvan wordt aangenomen dat elk kind deze zichzelf met enige oefening aanleert. Maar voor kinderen met DCD is dit niet zo vanzelfsprekend. Sommige activiteiten kosten hen extra moeite en energie of lukken na veel oefenen nog steeds niet. Als uw kind moeite heeft met het aanleren van dit soort activiteiten kan er sprake zijn van de aandoening Developmental Coordination Disorder (DCD). Dit is de Engelse naam voor een coördinatiestoornis in de motoriek van een kind die tijdens de ontwikkeling zichtbaar wordt.

Klimmendaal is gespecialiseerd in het stellen van de diagnose DCD en het begeleiden van kinderen met DCD. Klimmendaal heeft behandelteams op verschillende locaties. Zij kunnen uw kind leren omgaan met zijn of haar beperkingen door het aanleren van strategieën om bewegingsproblemen op te lossen of goed te compenseren. Daarbij geeft het team ook aan wat de impact van DCD is op de ontwikkeling van uw kind en waar u die ontwikkeling kunt bijsturen. Uitgangspunt bij de behandeling zijn de hulpvragen van u en uw kind. Het uiteindelijke doel van de behandeling is dat uw kind thuis en op school weer optimaal kan meekomen en weer voldoende zelfvertrouwen heeft.

In de bovenstaande film toont één van onze patiënten u het belang van revalidatie in zijn leven. Meer patiëntervaringen kunt u via deze link bekijken op ons Youtubekanaal.

Revalideren met DCD

Meer informatie kunt u vinden in de folder. Klik op het icoon hiernaast en download de folder in PDF formaat.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook