Tekstgrootte: Voorkeuren

Chronische eetproblemen

Voor sommige kinderen is goed kunnen eten en drinken niet altijd vanzelfsprekend. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Er kunnen motorische problemen spelen, zoals het niet goed aan kunnen sturen van de mondspieren. Ook kan een medische voorgeschiedenis ertoe leiden dat uw kind niet goed eet, zoals een vroeggeboorte, lange couveusetijd of sondevoeding. Soms spelen daarnaast ook gedragsproblemen een rol.

Een aantal van deze kinderen ontwikkelt eetproblemen in de vorm van voedselweigering of extreme voedselselectiviteit. Wanneer de eetproblemen van uw kind chronisch worden, is dit een grote zorg voor u als ouders en kunnen er gezondheidsproblemen voor uw kind ontstaan. Klimmendaal heeft een speciaal behandelteam om kinderen met chronische eetproblemen te helpen.  

Het gespecialiseerde behandelteam kan door middel van observatie en onderzoek de eetproblemen van uw kind nauwkeurig in kaart brengen. Een belangrijk doel van dit onderzoek is te achterhalen hoe de eetproblemen zijn ontstaan en welke hulpvraag u heeft. Op basis van de observaties en het onderzoek wordt een advies geformuleerd en worden de mogelijkheden voor behandeling met u besproken. Als er genoeg aanknopingspunten zijn voor een revalidatiebehandeling, dan wordt met u overlegd over een behandelplan dat aansluit bij uw hulpvraag.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook