Tekstgrootte: Voorkeuren

Toegangstijden en wachttijden

U hebt van uw huisarts of behandelend specialist een verwijzing gekregen voor een afspraak, onderzoek of behandeling bij Klimmendaal. Klimmendaal informeert u graag over de actuele wachttijden. Wij doen er alles aan om uw wachttijd zo kort mogelijk te houden. Toch kan het even duren voordat u terecht kunt.

De toegangstijden en wachttijden geven aan hoe snel u gemiddeld voor een eerste consult bij ons terecht kunt en wat de wachttijden zijn voor behandelingen. In de praktijk kan het zijn dat deze afwijken van de tijden op onze website. Soms duurt het langer, bijvoorbeeld door uw specifieke medische situatie of als u graag door een bepaalde revalidatiearts of op een specifieke locatie gezien wilt worden. Maar u kunt ook sneller aan de beurt zijn. Bijvoorbeeld als de arts vindt dat u sneller geholpen moet worden. Omdat de toegangstijden en wachttijden een indicatie zijn, kunt u geen rechten ontlenen aan deze informatie.

Voor vragen over onze toegangstijden en wachttijden kunt u contact opnemen met de afdeling Planning van de locatie waar u naar bent doorverwezen. De contactgegevens kunt u hier vinden. Voor de actuele wachttijd van de dienstverlening van Zintens Arbeid en Gezondheid die voor u van belang is, kunt u contact opnemen met het secretariaat van Zintens op 026-3526259.

Toegangstijd eerste consult
De toegangstijd is de tijd tussen het moment dat u een eerste afspraak maakt tot het moment dat u voor de afspraak terecht kunt. Een overzicht van de toegangstijden vindt u hier.

Wachttijd tot behandeling
De wachttijden voor een klinische en poliklinische behandeling zijn volgens de specificaties van de Nza berekend op basis van de gemiddelde wachttijd van de afgelopen drie maanden. Hier vindt u een overzicht van de gemiddelde wachttijden voor een poliklinisch en klinische behandeling.

Wachtlijstbemiddeling
Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller kunt worden geholpen. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook