U hebt van uw huisarts of behandelend specialist een verwijzing gekregen voor een afspraak, onderzoek of behandeling bij Klimmendaal. Klimmendaal informeert u graag over de actuele wachttijden. Wij doen er alles aan om uw wachttijd zo kort mogelijk te houden. Toch kan het even duren voordat u terecht kunt.
De toegangstijden en wachttijden geven aan hoe snel u gemiddeld voor een eerste consult bij ons terecht kunt en wat de wachttijden zijn voor behandelingen. In de praktijk kan het zijn dat deze afwijken van de tijden op onze website. Soms duurt het langer, bijvoorbeeld door uw specifieke medische situatie of als u graag door een bepaalde revalidatiearts of op een specifieke locatie gezien wilt worden. Maar u kunt ook sneller aan de beurt zijn. Bijvoorbeeld als de arts vindt dat u sneller geholpen moet worden. Omdat de toegangstijden en wachttijden een indicatie zijn, kunt u geen rechten ontlenen aan deze informatie.
Voor vragen over onze toegangstijden en wachttijden kunt u contact opnemen met de afdeling Planning van de locatie waar u naar bent doorverwezen. De contactgegevens kunt u hier vinden. Voor de actuele wachttijd van de dienstverlening van Zintens Arbeid en Gezondheid die voor u van belang is, kunt u contact opnemen met het secretariaat van Zintens op 026-3526259.
Toegangstijd eerste consult
De toegangstijd is de tijd tussen het moment dat u een eerste afspraak maakt tot het moment dat u voor de afspraak terecht kunt. Een overzicht van de toegangstijden vindt u hier.
Wachttijd tot behandeling
De wachttijden voor een klinische en poliklinische behandeling zijn volgens de specificaties van de Nza berekend op basis van de gemiddelde wachttijd van de afgelopen drie maanden. Hier vindt u een overzicht van de gemiddelde wachttijden voor een poliklinisch en klinische behandeling.
Wachtlijstbemiddeling
Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller kunt worden geholpen. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.