Tekstgrootte: Voorkeuren

Verslag G-judotoernooi 2019

Zaterdag 16 maart was het weer zover. We hebben weer een heel succesvol judo-toernooi gehad, waar veel kinderen van Klimmendaal en de judo vereniging “Stap voor Stap” aan mee deden.  80 in totaal:  38 kinderen, die in behandeling zijn bij Klimmendaal, en de 42 kinderen kwamen van ‘Stap voor Stap’.

‘Stap voor Stap’ is de vereniging waar wij al heel veel jaren succesvol mee samenwerken en waar veel kinderen na Klimmendaal naar toe gaan, als therapie hier gestopt is en ze toch verder willen met de sport Judo. Voor ons als behandelaren is het dan  vaak ok nog een grote reünie.

Dit jaar is het toernooi weer super verlopen; we hadden in  totaal 18 poules, waar kinderen 3 of 4 wedstrijden moesten judoën. Bij de indeling is gekeken niet alleen naar gewicht en leeftijd, maar vooral ook naar de mogelijkheden van de kinderen. We willen graag voor iedereen een zo succesvol mogelijk toernooi, omdat de meeste van deze kinderen weinig zelfvertrouwen hebben.

Voor àlle kinderen is er altijd een mooie prijs, per poule is er één 1ste en 2e prijs , de rest wordt 3e. De kinderen komen om 10:00 uur binnen en worden opgevangen door collega’s en vrijwilligers. Als alle kinderen aanwezig zijn, openen wij het toernooi;  en na anderhalf uur,  vol van wedstrijden, op 6 judo matten, onder leiding van scheidsrechters, die de kinderen geweldig begeleiden, sturen en invoelen, zijn de wedstrijdjes alweer afgelopen. Direct aansluitend zijn er broodjes en drinken, en wordt er gestart met de prijsuitreiking. Van elke poule worden  alle kinderen  1 voor 1 naar voren gehaald en gehuldigd. Hun enorme prestatie wordt beloond met een geweldige beker, een diploma en iets lekkers.

Ook dit jaar hebben we de indeling zo weten te maken dat er geweldige wedstrijden zijn gestreden en er geen enkele blessure is geweest. Het is moeilijk voor ons om voor te stellen hoeveel impact dit toernooi heeft voor de kinderen. We zijn in de therapie de kinderen al maanden aan het voorbereiden met oefeningen en foto’s, om ze zo goed mogelijk te laten meedoen aan het toernooi. Bijna altijd hebben juist deze kinderen nog nooit mee gedaan aan zo’n groot evenement; daarom kost dit de kinderen ook heel veel energie.

 Om 13:00 uur was iedereen de zaal weer uit en gingen de kinderen weer tevreden naar huis.

Afbeelding: Judotoernooi

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook