Tekstgrootte: Voorkeuren

Verslag G-judotoernooi

Het G-judo toernooi op zaterdag 1 april 2017 op Papendal was een groot succes. Er hebben zich 92 kinderen ingeschreven. Hiervan hebben 24 kinderen meegedaan van Klimmendaal/Lichtenbeek, die hier in revalidatie behandeling zijn. De andere kinderen waren van Judo vereniging “Stap voor Stap”. Bij deze vereniging kunnen kinderen met en zonder een beperking judoën en daar gaan sommige kinderen die bij ons uitbehandeld zijn verder met de sport Judo.

Met het judotoernooi willen we kinderen die weinig zelfvertrouwen hebben/impulsief zijn/slecht lichaamsbesef hebben et cetera, een geweldige ervaring bieden. Het toernooi biedt de mogelijkheid om kinderen die al veel negatieve ervaringen hebben, een super ochtend te bieden. Er zijn bij het toernooi geen verliezers, we zijn al trots dat ze mee doen. Alles wordt zo echt mogelijk opgezet, met echte scheidsrechters, grote zaal met zeven judo matten, allemaal andere kinderen, dus heel veel indrukken. De kinderen krijgen na afloop allemaal een beker ( 1ste, 2e of 3e /3e / 3e ) en een diploma. De kinderen worden ingedeeld naar gewicht/leeftijd en beperking. Op deze manier krijg je een zo eerlijk mogelijke indeling van de poules. De jongste kinderen waren 5 jaar en de oudste zijn rond de 20 jaar.

De dag zelf was een geweldig succes. De scheidsrechters waren mensen met veel judo-ervaring en die de tijd hadden om kinderen uit te leggen waarom ze verloren of gewonnen hadden. De ouders hadden een mooi zicht op de wedstrijden vanaf de tribune. Het ging er heel sportief en fanatiek aan toe en de kinderen hebben onder luide aanmoedigingen van ouders en behandelaars hun wedstrijden volbracht. Tranen en lachen en ook pijn wisselden elkaar af. Winnen en verliezen is niet altijd even makkelijk. Met veel steun van verschillende collega’s hebben de kinderen zich op een geweldige manier staande gehouden en naarmate de eerste schroom er af was, werden de grenzen van menig een letterlijk verlegd. De kinderen werden steeds vrijer en fanatieker. Je kon goed merken dat alle indrukken en inspanningen hun tol begonnen te eisen. Na anderhalf uur judo waren alle wedstrijden gespeeld en kregen de kinderen hun welverdiende lunchpakket. De prijsuitreiking werd per poule gedaan en de kinderen werden allemaal onder luid applaus gehuldigd. Het was een bijzondere ervaring, waar we hard naar toe hebben gewerkt.

Deze dag was niet mogelijk geweest zonder de geweldige sponsoren, waaronder de Stichitng Vrienden van Klimmendaal, die de financiële mogelijkheden hebben geboden om deze dag tot een succes te maken.

Volgend jaar gaan we opnieuw een toernooi organiseren in de hoop het nog beter te doen en nog meer kinderen deze geweldige ervaring te bieden en een opening te maken voor nieuwe uitdagingen.

Met sportieve groeten,

Ronald van Driel
Thomas van der Knaap
Organisatoren judotoernooi Papendal 2017

Afbeelding: G-judotoernooi

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_googleplus
icon_facebook