Tekstgrootte: Voorkeuren

Gerealiseerde projecten

Projecten
Mede dankzij de bijdrage van een aantal sponsoren heeft de stichting Vrienden van Klimmendaal mooie projecten binnen Klimmendaal kunnen ondersteunen. Wij danken hen dan ook hartelijk voor hun steun aan de stichting. Onderstaand hebben we een aantal gerealiseerde projecten op een rij gezet.

Lingecollege Tiel, bedankt!
Op 29 juni 2017 werd Lingecollege-leerlinge Daphne tijdens haar bezoek aan Klimmendaal verrast! Waarom? In april 2017 organiseerde het Lingecollege in Tiel een sponsorloop om geld in te zamelen voor de Stichting Vrienden van Klimmendaal. Daar werd door de leerlingen een prachtig bedrag van maar liefst €1195,35 opgehaald! Het initiatief van de sponsorloop lag bij Lingecollege-leerlinge Daphne, die in de kliniek Kind & Jeugd van Klimmendaal in Arnhem gelegen heeft en behandeld werd. Het opgehaalde geld komt dan ook ten goede aan spelmaterialen voor de kliniek Kind & Jeugd

Jaarlijkse G-judotoernooi
Op zaterdag 1 april 2017 vond weer het jaarlijkse G-judotoernooi plaats in sportcentrum Papendal in Arnhem. Dit judotoernooi is speciaal voor kinderen met een beperking. Aan het judotoernooi deden 92 kinderen mee, waaronder 24 kinderen die bij Klimmendaal in behandeling zijn. Het ging er heel sportief en fanatiek aan toe! De Stichting Vrienden van Klimmendaal heeft dit toernooi mede mogelijk gemaakt met een sponsorbijdrage. Op deze webpagina leest u het verslag van dit toernooi. 

Duofiets
Op 17 februari 2017 heeft de Stichting Vrienden van Klimmendaal een duofiets overhandigd aan Rinus Witteveen van de Cliëntenraad van Klimmendaal. Deze fiets werd gekozen uit de projecten van de Stichting Vrienden waar de deelnemers aan de sponsor-golfwedstrijd, die in het najaar 2016 plaatsvond, voor konden stemmen. De opbrengst van deze Pitch&Putt Golfdag kwam geheel ten goede aan het mooie werk van de Stichting Vrienden. Met deze duofiets kunnen patiënten sneller en op een veilige manier hun zelfstandige leven weer oppakken.

Fietsen voor ALS
Leden van het ALS-team van Klimmendaal hebben geld ingezameld voor twee ligfietsen die hun patiënten in de toekomst kunnen lenen voor privégebruik. De teamleden maakten in het kader daarvan zelf een fietstocht van 30 kilometer. In juli 2016 Een zijn de ligfietsen geleverd en in gebruik genomen door dit enthousiaste team! De aanschaf van de ligfietsen is mede mogelijk gemaakt door: Stichting Vrienden van Klimmendaal.

Biljart cadeau
Verrassing! In mei 2016 kreeg Klimmendaal een biljart cadeau van Stichting Vrienden van Klimmendaal. Het biljart is een start voor de nieuwe ruimte die in voorbereiding is voor onze klinische patiënten aan de Heijenoordseweg in Arnhem voor activiteiten in de avonden en weekenden.

Driewielfiets Overhandiging 155_edited
Overhandiging sponsorloop Lingecollege
biljart_cadeau
Ligfietsen ALS

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_googleplus
icon_facebook