Tekstgrootte: Voorkeuren

Donders Instituut

Donders Instituut

[omschrijving samenwerking?]

Het Donders Instituut bevindt zich op de campus van de Radboud Universiteit Nijmegen. Het is vernoemd naar de Nederlandse oogarts Franciscus Donders (1818-1889), de eerste wetenschapper die verschillen in reactietijd gebruikte om verschillen in cognitieve processen te vinden. Zelfs nu nog is dit wereldwijd de meest gebruikte onderzoeksmethode in psychologie en de neurowetenschappen. Het Donders Instituut is een instituut van wereldklasse. Er werken ruim 600 wetenschappers uit 35 landen die gezamenlijk bijdragen aan de verbetering van hersen-, cognitieve, en gedragswetenschappen en het verbeteren van gezondheid, educatie en technologie door het toepassen van de gevonden verbeteringen in dit veld.

Meer informatie leest u op: http://www.ru.nl/donders.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook