Tekstgrootte: Voorkeuren

21-11-2017Werkbezoek Japanse delegatie

Werkbezoek Japanse delegatie

Op Klimmendaal ontvingen wij vandaag een delegatie uit Japan. Het bezoek maakt deel uit van een reis naar Nederland vanuit een samenwerkingsovereenkomst tussen NOC*NSF en het Japanse Sport Council. Deze samenwerking is in aanloop naar de Olympische spelen Tokyo 2020.

Onlangs hebben NOC*NSF en het Japanse Sport Council een bijzondere samenwerkingsovereenkomst getekend. De twee organisaties gaan in aanloop naar de Olympische Spelen Tokyo 2020 nauw samenwerken. NOC*NSF wil bewust bijdragen aan de legacy van Olympische en Paralympische Spelen in het land waarin de Spelen worden georganiseerd. Na het succes van het sociaal maatschappelijk sportproject (GEO) van NOC*NSF in Brazilië heeft NOC*NSF in aanloop naar de Olympische en Paralympische Spelen in Tokyo ook een samenwerking met JSC. Met deze samenwerking gaat NOC*NSF in Tokyo  organisaties ondersteunen bij de integratie van mensen met een handicap in de Japanse samenleving.

Uit de verschillende gesprekken die NOC*NSF heeft gevoerd met Japanse organisaties is gebleken dat mensen met een handicap in de Japanse samenleving minder mogelijkheden hebben. De toegankelijkheid van gebouwen, het openbaar vervoer of sportaccommodaties loopt achter op die van Nederland. Daarnaast treden mensen met een handicap en hun families ook niet snel naar buiten als gevolg van de Japanse schaamtecultuur. Sport is daarom bij uitstek een middel om mensen met een handicap meer zelfvertrouwen te geven, hun integratie in de samenleving te vergemakkelijken en het contact met mensen zonder handicap te versterken.

In het kader van deze samenwerking komt er deze week een delegatie uit Tokyo, waaronder vertegenwoordigers van de 3 stadsdelen voor een werkbezoek naar Nederland met als doel meer inzicht te krijgen in hoe we in Nederland sport inzetten om meer mensen met een handicap in beweging te krijgen.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook