Tekstgrootte: Voorkeuren

23-02-2015Wekelijkse sportinstuif NAH

Wekelijkse sportinstuif NAH

Speciaal voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel in de chronische fase organiseert RMC Groot Klimmendaal samen met sportvereniging RSVV Arnhem in de sportzaal van gebouw A een wekelijkse sportinstuif. Dit is een sport-uur dat speciaal geschikt is voor mensen met blijvende beperking(en) die graag groepsgewijs willen sporten.

Het doel van de sportinstuif is dat iedere deelnemer op een prettige manier een uur in beweging is, passend bij zijn of haar mogelijkheden. De sportinstuif wordt volgens een vaste structuur ingevuld, waarbij de inhoud zoveel als nodig wordt aangepast aan de mogelijkheden van de deelnemers. De deelnemers worden begeleid door een bewegingsagoog van RMC Groot Klimmendaal, samen met een gediplomeerd sportleider van RSVV.

Sporten in een veilige omgeving
Sporten bij RMC Groot Klimmendaal betekent sporten onder specialistische begeleiding binnen moderne faciliteiten die het sporten prettig maken. De sportzaal is degelijk en zeer compleet uitgerust. Er is parkeergelegenheid voor de deur. En ons restaurant heeft een avondopening op woensdagen van 17.00-19.00, zodat een warme maaltijd ook voor sporters mogelijk is.

Doet u mee?
De sportinstuif vindt iedere week plaats op woensdag van 17.30 tot 18.30 uur in gebouw A van RMC Groot Klimmendaal aan de Heijenoordseweg in Arnhem. Iedereen met hersenletsel met blijvende beperking is van harte welkom om bij ons te komen sporten. Voorwaarde is wel dat deelnemers veilig zelfstandig kunnen lopen en hun algemene dagelijkse handelingen kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het omkleden voor en na het sporten of de toiletgang. Daarnaast dienen deelnemers lid te zijn van sportclub RSVV Arnhem.

Nog geen lid van RSVV Arnhem?
Wilt u met ons meesporten en bent u nog geen lid van RSVV Arnhem, dan kunt u zich aanmelden via de website van RSVV Arnhem http://www.rsvv.nl/. Op deze webpagina ziet u de knop ‘formulieren’. Klik op deze knop en kies voor de optie: ‘digitaal inschrijven’. Op het formulier dat u dan ziet, kunt u aangeven dat u zich opgeeft voor de Sportinstuif NAH bij RMC Groot Klimmendaal. De kosten voor het lidmaatschap van RSVV bedragen € 14,95 per maand. Houders van de GelrePas krijgen 50% korting. De eerste twee keer sporten is gratis en geldt als kennismaking.

Ook cliënten van RMC Groot Klimmendaal met niet-aangeboren hersenletsel kunnen in de eindfase van hun behandeling meedoen tijdens de sportinstuif. Deze cliënten kunnen in overleg met hun behandelend fysiotherapeut of bewegingsagoog van ons revalidatie medisch centrum deelnemen.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook