Tekstgrootte: Voorkeuren

20-06-2016Voortzetting revalidatieprogramma Energiek

Voortzetting revalidatieprogramma Energiek

We hebben binnen Klimmendaal een gespecialiseerd revalidatieteam dat zich bezighoudt met neuromusculaire aandoeningen (NMA), ofwel spierziekten. Dit team heeft deelgenomen aan wetenschappelijk onderzoek naar het revalidatieprogramma Energiek, in samenwerking met de afdeling revalidatiegeneeskunde van het Radboud UMC in Nijmegen. Het onderzoek is nu afgesloten. De eerste analyses laten positieve resultaten zien. Binnen Klimmendaal gaan we het programma daarom voortzetten voor alle mensen met een chronisch neurologische aandoening.

Energiek: voor mensen met fysieke vermoeidheid
Energiek is een revalidatieprogramma voor mensen met veel last van ernstige fysieke vermoeidheid. Het is een groepsprogramma waarin mensen hun conditie trainen en tevens educatie krijgen over training en energie besparen tijdens het dagelijks leven. Hoewel Energiek in groepen gegeven wordt, werkt iedere deelnemer aan zijn eigen doelen. Het programma duurt zestien weken. De deelnemers komen de eerste negen weken twee keer per week voor conditietraining en strategietraining. De resterende weken komen ze een keer per week.

Nieuw! Nu ook module voor mensen met mentale vermoeidheid
Voor mensen met een stabiele aandoening en mentale vermoeidheid is nu ook de module ‘Omgaan met beperkte belastbaarheid’ beschikbaar.

NMA-team van Klimmendaal
Naast Energiek kunnen mensen met een spierziekte vanzelfsprekend ook voor andere vragen via hun huisarts of specialist verwezen worden aan ons NMA-team. Dit multidisciplinaire team bestaat uit verschillende behandelaars onder leiding van de revalidatiearts Mw. drs. J.H.M. Heeren.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook