Tekstgrootte: Voorkeuren

13-06-2017Vlog Nicole Voet over onderzoek tDCS


Revalidatiearts Nicole Voet van Klimmendaal vertelt in de bovenstaande vlog over onderzoek naar de inzet van transcraniële Direct Current Stimulatie (tDCS) bij mensen die door een beroerte een vertraagd tempo van informatieverwerking hebben. In het onderzoek wordt nagegaan of tDCS het herstel bevordert.

tDCS is een pijnloze en veilige manier om op een niet-ingrijpende wijze de hersenen te stimuleren. Met deze methode worden via twee elektroden op het hoofd van de patiënt de hersenen tijdelijk meer of minder actief gemaakt. Dat tDCS werkt, weten we inmiddels. Maar hoe het werkt, is nog niet helemaal bekend. Meer informatie hierover ziet u in het bovenstaande filmpje.

Meer interessante vlogs bekijken? Dat kan!
Nicole Voet vertelde al eerder over bijzonder onderwerpen die science fiction lijken. Klik op een van de navolgende links en bekijk de vlog over: Neglect of over de GRAIL.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook