Tekstgrootte: Voorkeuren

05-12-2014Plaatsen vrij Piratengroep

Plaatsen vrij Piratengroep

Bij kinderen die op jonge leeftijd een hersenbeschadiging hebben opgelopen, kan het voorkomen dat ze één van hun armen minder goed kunnen gebruiken. Ze gebruiken bij voorkeur hun andere arm, waardoor het functioneren van hun aangedane arm niet verbetert of zelfs verslechtert. In de Piratengroep van RMC Groot Klimmendaal leren kinderen op een plezierige en speelse wijze meer gebruik maken van hun aangedane arm.

In de Piratengroep stimuleren ervaren ergotherapeuten en fysiotherapeuten de kinderen om hun aangedane arm te gebruiken. De groep bestaat uit vier tot zes kinderen en de behandeling duurt acht weken. De kinderen leren, verkleed als piraat, spelenderwijs de mogelijkheden van hun aangedane arm te benutten. Dit gebeurt in een speciaal ingericht lokaal en op prikkelende speellocaties, zowel binnen als buiten.

De Piratengroep van RMC Groot Klimmendaal is nu ook toegankelijk voor kinderen die nog niet revalideren bij onze organisatie. De eerstvolgende Piratengroep start in februari 2015. Er zijn nog enkele plekken vrij.

U kunt kinderen op verschillende manieren aan ons doorverwijzen. Op deze pagina vindt u daar meer informatie over. Wilt u van tevoren meer weten over de Piratengroep, dan vindt u op deze pagina onze folder. Heeft u specifieke vragen voor uw doorverwijzing, dan kunt u terecht bij een van onze medewerkers van het medisch secretariaat van Expertisecentrum Kinderen & Jongeren via telefoon: 026-35 26 300.

 

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook