Tekstgrootte: Voorkeuren

05-12-2014Ontwikkelplatform Nebula Wand

Nieuwe mogelijkheden Nebula Wand

Als het past binnen het behandelplan, maken cliënten van het Expertisecentrum Kinderen & Jongeren tijdens hun bewegingstherapie ook gebruik van de unieke Nebula Wand. Deze interactieve lichtmuur bestaat uit een levensgroot touchscreen van ledlampjes met beeld en geluid. De bijbehorende educatieve software zorgt voor een uitdagend spel- en beweegprogramma voor één of meerdere cliënten tegelijk. Door animaties en educatieve opdrachten wordt een oefening opeens een interactief spel met beeld en geluid!

De Nebula Wand geeft onze cliënten en behandelaars veel oefenplezier. De Wand wordt momenteel vooral ingezet bij kinderen en jongeren maar blijkt ook voor volwassenen goed inzetbaar te zijn. Hiervoor zijn we op het moment de mogelijkheden aan het uittesten. Daarnaast ontdekken we steeds meer uitdagingen van de Wand binnen variabiliteit en doseerbaarheid tijdens onze therapieën.

RMC Groot Klimmendaal heeft samen met Libra Revalidatie en de firma NYOYN (ontwikkelaar Nebula Wand) daarom een ontwikkelplatform gevormd. De werkgroepleden van dit platform dragen aan elkaar suggesties aan voor spelvariaties en nieuwe spelconcepten. Zo heeft de ontwikkelaar van de Wand al een aantal verbeteringen/nieuwe variaties op de Wand kunnen zetten, die we nu aan het uitproberen zijn.

Van alle revalidatiecentra in Nederland beschikken alleen RMC Groot Klimmendaal en LIBRA Revalidatie en audiologie over een NEBULA wand. De Wand wordt ingezet als hulpmiddel bij revalidatietherapie. Een specifieke verwijzing voor therapie met de Wand is daardoor niet mogelijk. Maar heeft u als verwijzer ideeën of vragen rond de (mogelijke) inzet van de Wand, neemt u dan gerust contact op met onze projectleider Nebula binnen RMC Groot Klimmendaal: Jan Martens. U kunt hem bereiken via e-mail j.martens@grootklimmendaal.nl of telefoon via onze algemene contactgegevens.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook