Tekstgrootte: Voorkeuren

09-07-2018Vernieuwde kwaliteitsvensters voor revalidatie

Vernieuwde kwaliteitsvensters voor revalidatie

Het Kwaliteitsvenster voor revalidatie is vernieuwd. Patiënten kunnen nu de prestaties van revalidatiecentra en revalidatieafdelingen van ziekenhuizen op tien thema’s over 2017 raadplegen. Nieuw is, dat er naast de algemene tevredenheid over de instelling, nu ook cijfers beschikbaar zijn over hoe tevreden patiënten zijn over de behandeling door de arts en het behandelteam.

Het Kwaliteitsvenster revalidatie is een website waarop revalidatiecentra en revalidatieafdelingen van ziekenhuizen samen op uniforme wijze inzicht geven in hun kwaliteit van zorg. Op deze manier kan een patiënt vergelijken welk revalidatie-instelling het beste bij hem past. Er staat informatie op over tien thema’s. Naast patiënttevredenheid over de arts en instelling, geeft het Kwaliteitsvenster revalidatie inzicht in wachttijden, algemene kwaliteitseisen bij revalidatie en de resultaten van medisch specialistische revalidatie bij drie aandoeningen. De cijfers bij deze thema’s zijn afkomstig uit de prestatie-indicatoren resultaten van 2017.

Alle thema’s op het Kwaliteitsvenster revalidatie zijn voorzien van een toelichting over wat deze cijfers betekenen voor de kwaliteit van zorg. Instellingen kunnen daarnaast zelf een toelichting geven op hun resultaten. Waarom scoren zij hoger of juist lager dan gemiddeld?

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook