Tekstgrootte: Voorkeuren

23-01-2019uitspraak in zaak Klimmendaal tegen gemeente Deventer

Per 1 januari 2019 behandelt Klimmendaal geen patienten meer op locatie in het Deventer Ziekenhuis. De afgelopen tijd zijn wij druk bezig geweest om behandelingen die we eerder in het ziekenhuis uitvoerden op een nieuwe, tijdelijke locatie aan de Hunneperkade in Deventer aan te gaan bieden. De gemeente besloot Klimmendaal geen vergunning te verlenen  en legde half december de bouw stil onder last van een dwangsom. Klimmendaal heeft bij de Rechtbank Zwolle een voorlopige voorziening gevraagd om het besluit van de gemeente te schorsen.

Vanochtend heeft de Rechtbank Zwolle hierover uitspraak gedaan, en Klimmendaal in het gelijk gesteld. Dit betekent dat Klimmendaal de bouw verder kan afmaken. Het  betekent (nog) niet dat Klimmendaal deze locatie in gebruik kan nemen als behandellocatie. Om de locatie daadwerkelijk in gebruik te nemen als behandellocatie is een omgevingsvergunning nodig. De rechter geeft aan dat de gemeente Deventer en Klimmendaal nu met elkaar kunnen gaan overleggen over de mogelijkheid van een tijdelijke vergunning. Dit overleg vindt volgende week plaats. De rechter heeft het patiëntenbelang zwaar laten meewegen. Natuurlijk is Klimmendaal blij met deze uitspraak en gaan we graag met de gemeente in gesprek om samen een goede oplossing te vinden voor onze patiënten.

Op dit moment zijn we bezig alle patienten die behandeld worden door het team in Deventer op de hoogte te stellen.

Lees de volledige uitspraak van de rechter hier >>

 

Gerelateerde berichten >>  Stand van zaken locatie Deventer, 27-12-2018

 

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook