Tekstgrootte: Voorkeuren

05-12-2018Uitbreiding aanbod revalidatiezorg regio Deventer

Uitbreiding aanbod revalidatiezorg regio Deventer

Om vlot te kunnen inspelen op ontwikkelingen in de revalidatiezorg gaan het Deventer Ziekenhuis en Klimmendaal hun aanbod in de regio Deventer op een andere manier organiseren. De uitbreiding van één naar twee locaties is bedoeld om patiënten nog sneller op de juiste plaats de juiste behandeling te kunnen bieden.

De revalidatiezorg verandert momenteel sterk. Zo kunnen steeds meer patiënten thuis revalideren. Tegelijk is er een toenemende vraag naar revalidatiezorg omdat het aantal chronisch zieke patiënten in Nederland groeit. Ook in de regio Deventer stijgt de vraag naar revalidatie, waardoor er meer capaciteit nodig is om aan de vraag te voldoen. Dit heeft ertoe geleid dat het Deventer Ziekenhuis en Klimmendaal hebben besloten om per 1 januari 2019 allebei revalidatie te gaan aanbieden in Deventer, op twee verschillende locaties.

De Medisch Specialistische Revalidatiezorg (MSR) die momenteel in het Deventer ziekenhuis met Klimmendaal wordt uitgevoerd, wordt met ingang van het nieuwe jaar door een eigen team in het ziekenhuis gegeven. Dit onder leiding van revalidatieartsen Marcel Riemersma, Fred de Jong en Charlotte Vanstiphout.

Het revalidatieteam van Klimmendaal, dat nu in het Deventer Ziekenhuis werkt, verhuist en start op 1 januari 2019 op een nieuwe locatie in Deventer. Vanuit de Medische Staf van Klimmendaal zullen revalidatieartsen Reinoud Meijer en Bernice van Bedem het revalidatieteam leiden.

Revalidatieartsen van het Deventer Ziekenhuis zullen in afstemming met de collega’s van Klimmendaal via triage bepalen waar de patiënt het beste voor revalidatiebehandeling terecht kan. Voor specialistische revalidatiezorg wordt snel geschakeld met het netwerk van partners in de regio, waaronder het team van Klimmendaal.

Deventer Ziekenhuis en Klimmendaal zijn nauw met elkaar in gesprek, zodat de continuïteit van de revalidatiebehandelingen is gegarandeerd, nu en in de toekomst.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook