Tekstgrootte: Voorkeuren

06-02-2020Symposium ‘Technologische ontwikkelingen in de neuropsychologische revalidatie’

Afbeelding: KLIMMENDAAL-19247-Social post

Klimmendaal organiseert op 13 februari het symposium ‘Fasotti’s Fingerprint’ over technologische ontwikkelingen in de neuropsychologische revalidatie. Het symposium, vernoemd naar prof. dr. Luciano Fasotti, geeft een podium aan experts van zowel Klimmendaal als daarbuiten op het gebied van wetenschappelijke ontwikkelingen binnen dit thema.

Sprekers
Allereerst zal prof. Dr. Luciano Fasotti een overview schetsen van de geschiedenis van technologische ontwikkelingen in de neuropsychologische revalidatie. Dr. Jana Klaus zal tijdens het symposium spreken over non-invasieve breinstimulatie ter verbetering van taalfuncties. Dr. Dirk Bertens zal spreken over de inzet van innovatieve brain games binnen de neuropsychologische  revalidatie. Prof. Dr. Roy Kessels zal in zijn lezing ‘Neuropsychologische diagnostiek 3.0’ bespreken waarom computertaken om cognitieve processen in kaart te brengen moeilijk hun weg naar de klinische praktijk vinden. Dit terwijl het gebruik van apps juist mogelijkheden geeft voor in de revalidatie. Tenslotte zal dr. Tanja Nijboer spreken over ‘de virtuele supermarkt’ en de mogelijke meerwaarde van een digitaal neuropsychologisch onderzoek.

Van wetenschap naar praktijk
Het Expertisecentrum van Klimmendaal Revalidatiespecialisten richt zich op wetenschappelijk onderzoek en de praktische toepassing hiervan in de revalidatie. Cognitieve revalidatie is binnen Klimmendaal een belangrijk speerpunt. Als vanzelfsprekend vormen technologische ontwikkelingen hierbinnen een belangrijk aandachtsgebied.

Praktische informatie
Het symposium vindt plaats op donderdag 13 februari en vangt aan om 15:15. De locatie is de hoofdvestiging van Klimmendaal Revalidatiespecialisten in Arnhem. Accreditatie voor dit symposium is aangevraagd voor medisch specialisten (ABAN) en klinisch (neuro)psychologen (FGzPT). Ga voor meer informatie, het programma en aanmelden naar www.klimmendaal.nl/symposium.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook