Tekstgrootte: Voorkeuren

19-02-2015Symposium SOLK

Symposium SOLK

Zintens organiseert op vrijdag 24 april 2015 het symposium SOLK: van inzicht naar interventie. Hiermee viert Zintens het vijfjarig bestaan van het multidisciplinaire interventieprogramma voor mensen met SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten). Op het symposium presenteren enkele vooraanstaande wetenschappers hun inzichten aan professionals over SOLK en de vereiste aanpak.

Het programma start met een presentatie van Jan Houtveen, auteur van het boek “De dokter kan niets vinden”. Daarna geeft ook Ben van Cranenburgh, onder andere auteur van het boek “Pijn, waarom” zijn onderbouwde visie op de problematiek. Vervolgens gaat Peter Lucassen, huisarts en senior onderzoeker eerstelijns geneeskunde van het UMC St Radboud in Nijmegen, in op het grote belang van goede communicatie en het stepped care principe. Tot slot presenteert het team van Zintens zijn werkwijze met aandacht voor het gemodificeerde gevolgenmodel, graded exercise therapy, cognitieve gedragstherapie en re-integratie ondanks klachten. Voor meer informatie over de sprekers, klik hier.

Het symposium is met name geschikt voor huisartsen, verzekeringsartsen, bedrijfsartsen, neurologen, reumatologen, anesthesisten, internisten en orthopeden. Voor alle artsen is een accreditatie toegekend van vijf punten. Daarnaast is accreditatie aangevraagd voor psychologen en fysiotherapeuten. Uiteraard is de inhoud ook interessant voor andere behandelaars die veelvuldig met de doelgroep te maken hebben. Wilt u zich aanmelden voor het symposium? Op deze pagina vindt u het aanmeldingsformulier voor het symposium SOLK. Op deze pagina vindt u meer informatie over het programma.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook