Tekstgrootte: Voorkeuren

21-06-2019Symposium Revalidatie, Sport en Bewegen bij Klimmendaal

Afbeelding: Symposium sport en bewegen

Vandaag vindt het Symposium Revalidatie, Sport en Bewegen ‘Next Level’ plaats bij Klimmendaal in Arnhem. Dit door Kenniscentrum Sport en Stichting Special Heroes Nederland georganiseerde symposium wil zorg- en sportprofessionals op het gebied van revalidatie, sport en bewegen informeren en inspireren.

Sprekers van diverse revalidatiecentra, kennisinstellingen en onderzoekscentra delen hun kennis op het gebied van sport en bewegen binnen de revalidatie. Thema’s die aan de orde komen zijn gezonde leefstijl & voeding in de revalidatie, voeding voor rolstoelgebruikers en het beweeggedrag van mensen na revalidatie in de chronische fase.

Sport en Bewegen zijn belangrijke thema’s binnen Klimmendaal. Daarom is Klimmendaal aangesloten bij Het programma Revalidatie, Sport en Bewegen. Dit programma legt de verbinding tussen de revalidatiesector en de sport- en beweegsector. Het doel van dit programma is om (ex-) revalidanten te stimuleren tot een actieve leefstijl. Het Beweeg- en Sportloket in de revalidatie-instelling speelt hierbij een belangrijke rol. Klimmendaal streeft naar een Beweeg- en Sportloket binnen alle behandelteams.

Bij Klimmendaal vinden we het belangrijk dat patiënten nadat hun revalidatietraject is afgelopen, een gezonde levensstijl behouden. In beweging blijven is daar ook een onderdeel van. Voor mensen met een beperking of chronische aandoening is het niet altijd makkelijk om een sport te vinden die bij je past. Voor volwassenen als kinderen die nog niet de aansluiting kunnen vinden binnen het reguliere sportaanbod, is Zintens SportVariant opgericht.

Zintens SportVariant biedt aangepaste sport- , spel- en bewegingsactiviteiten aan volwassenen en kinderen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening. Iedereen kan binnen zijn of haar mogelijkheden, staand, rollend of lopend, meedoen aan de bewegingsactiviteiten van Zintens SportVariant. De activiteiten vinden plaats in de zaal of in het zwembad. Alle aangepaste faciliteiten zijn aanwezig en er is deskundige begeleiding.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook