Tekstgrootte: Voorkeuren

01-09-2016Succesvolle eerste dag Steptember

Succesvolle start Steptember

Vandaag 1 september is de jaarlijkse inzamelingsactie Steptember gestart. De eerste reacties van onze deelnemers zijn zeer enthousiast: 'Er zijn nu al een paar teamgenoten die het doel van vandaag gehaald hebben!' en: 'Er doet nog een extra team mee uit onze locatie in Doetinchem!' en 'We zijn allemaal erg fanatiek samen met onze collega's van school!'

Wat is Steptember?
Steptember is een inzamelingsactie voor kinderen met Cerebrale Parese. Tijdens de actie zetten deelnemers minimaal 10.000 stappen per dag om geld in te zamelen voor onderzoek naar de aandoening. De deelnemers zitten in teams waarbinnen ze elkaar helpen het doel te behalen. Ook vanuit Klimmendaal zijn teams gevormd op verschillende locaties. De teams bestaan uit medewerkers van Klimmendaal, soms aangevuld met ouders, patiënten en medewerkers van De Onderwijsspecialisten.

Wat is Cerebrale Parese?
Kinderen met Cerebrale Parese hebben een houdings-en bewegingsstoornis als gevolg van een hersenbeschadiging voor hun geboorte of in hun eerste levensjaar. Dit uit zich op verschillende manieren. Kinderen kunnen bijvoorbeeld moeite hebben met omrollen, kruipen, zitten, lopen, grijpen, reiken of praten. De gevolgen en de ernst van de aandoening verschillen van kind tot kind. Sommige kinderen hebben slechts lichte beperkingen. Anderen kinderen zijn vol­ledig afhankelijk en gebruiken bijvoorbeeld een elektrische rolstoel.

Steun Steptember
Wilt u graag een bijdrage leveren aan de actie Steptember en daarmee het onderzoek naar Cerebrale Parese, dan kunt u zelf meedoen of een team sponsoren via deze webpagina van Steptember. Een paar Klimmendaal-teams die u op de actiewebsite kunt tegenkomen, zijn: Klimmendaal Kippen, Klimmendaal Geiten, Klimmendaal Ezels, KP-Hazen en KP-Cheetahs. Klimmendaalmedewerkers uit onze locatie Mariëndael Doetinchem zitten in de vier teams van de school met de namen: Mariendael1, Mariendael2, Mariendael3, Mariendael4.

Meer informatie over de actie Steptember leest u op de algemene website van Steptember. Wilt u meer weten over onze revalidatiemogelijkheden bij Cerebrale Parese, kijk dan op deze pagina op onze eigen website.

Alvast bedankt voor uw inzet!

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook