Tekstgrootte: Voorkeuren

21-02-2020Subsidie voor ontwikkeling app voor rolstoelgebonden kinderen met de spierziekte FSHD

Afbeelding: Subsidie_NN
V.l.n.r.: Paulien Klap & Micha Paalman (Yumen Bionics), Wouter Steenbreker (NN-group), Sophie van der Graaf (FSHD St.), Petra Berkhoff (NN-group), Rob Staartjes, Annette Menheere, George Padberg en Marjan van Grieken (FSHD Stichting).

Yumen Bionics, Mariska Janssen, wetenschappelijk onderzoeker van het Radboudumc en Nicole Voet, revalidatiearts en wetenschappelijk onderzoeker van revalidatiecentrum Klimmendaal en het Radboudumc gaan een smartphone app ontwikkelen voor kinderen met FSHD. De app helpt hen beter om te gaan met hun vermoeidheid, waardoor ze optimaal deel kunnen nemen aan dagelijkse activiteiten.

Voor dit project ontving de FSHD Stichting van Wij en de Maatschappij, het goede doelen fonds van Nationale-Nederlanden (NN), een donatie van 10.000 euro. Elk jaar kunnen werknemers van Nationale-Nederlanden hun goede doel voordragen voor een nominatie, met als voorwaarde dat zij zelf actief vrijwilliger zijn. Het eind vorig jaar onderbouwde verzoek om het project van FSHD hiervoor in aanmerking te laten  komen, viel in de prijzen. 

De FSHD (Facioscapulohumerale dystrofie, een erfelijke spierziekte) Stichting heeft als doel het werven van fondsen voor het stimuleren, faciliteren en financieren van het wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en achtergronden van FSHD, om zo genezingswijzen te ontdekken die de kwaliteit van leven van FSHD patiënten kunnen verbeteren.

Yumen Bionics is een onderneming die als doel heeft de veelbelovende oplossingen vanuit wetenschappelijk onderzoek te concretiseren en op de markt te brengen. Momenteel werken zij aan een exoskelet wat gebruik maakt van een innovatief elastiek, wat is ontwikkeld om de natuurlijke menselijke spierbeweging te kopiëren en extra kracht bij te zetten.

Lees hier meer over Wij en de Maatschappij 

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook